Flynth België Desk

Flynth België Desk

De Flynth België Desk

Nederland en België liggen gevoelsmatig dicht bij elkaar. Geografisch is het dichtbij, we spreken dezelfde taal en doen al eeuwenlang zaken met elkaar. Logisch dat ondernemers uit beide landen bij de buren ondernemen. De Flynth België Desk ondersteunt ondernemers aan beide kanten van de grens.  

Maar er zijn ook verschillen tussen Nederland en België, bijvoorbeeld op cultureel en zakelijk gebied. Laat u daarom goed adviseren als u uw ondernemingsactiviteiten naar België wilt uitbreiden. De adviseurs van de België Desk ondersteunen en adviseren ondernemers die (willen gaan) ondernemen in België. Ze ondersteunen u bijvoorbeeld bij:

  • Opzetten van een dochteronderneming
  • Tewerkstellen van personeel
  • Opstellen van salary split
  • Waar mogelijk fiscale optimalisatie bij activiteiten
  • Schenken en erven door ‘Nederbelgen’
  • Doorverwijzing naar kennispartners in België 

Bij de België Desk zien we dat vooral Nederlandse ondernemers uit de bouw, transport en handel de stap zuidwaarts maken. Een aantal zaken op het gebied van juridische en fiscale wet- en regelgeving zijn in België anders geregeld dan in Nederland. Zoals de regelgeving omtrent het detacheren en uitzenden van personeel.

We krijgen veel vragen over de tewerkstelling van Nederlandse medewerkers in België. Van belang hierbij is dat u op de hoogte bent van de Belgische regelgeving. Wij krijgen hierover vooral vragen als: waar moet ik op letten? Hoe zit het met het salaris? En waar moet ik op fiscaal en juridisch gebied naar kijken? De specialisten van de België Desk weten hier zeker het antwoord op.

In België beschikt de Flynth België Desk over een betrouwbaar en deskundig netwerk. Flynth is lid van het internationale accountants- en adviseurs-netwerk BKR. Daarnaast werken we intensief samen met andere lokale partners. Deze samenwerking zorgt ervoor dat u prettig onderneemt, zaken snel en goed geregeld worden en faalkosten worden voorkomen. Het contact verloopt via uw eigen vaste contactpersoon.  

De loonverwerking is in België wezenlijk anders geregeld dan in Nederland. Het is bij wet verplicht dat de lonen worden verwerkt via een sociaal secretariaat. Een sociaal secretariaat houdt zich alleen bezig met loonverwerking en aanverwante zaken. Flynth werkt samen met meerdere sociaal secretariaten zoals Securex

Wat Flynth voor u kan doen

Agenda

Er staan op korte termijn geen activiteiten op de agenda. Bekijk de algemene agenda

Meer informatie

Onze experts staan voor u klaar

Onze experts staan voor u klaar

Voor meer informatie neemt u contact op met één van de specialisten van de België Desk. Als u wilt kunt u dan een afspraak maken voor een vervolggesprek. De eerste afspraak is gratis. U kunt ook een mail sturen naar: Belgiedesk@flynth.nl of telefonisch contact opnemen via
088 23 67 800.

Erwin Boerenkamps

Erwin Boerenkamps

Senior Belastingadviseur

+31882367367 of mail

meer over Erwin

Angela Hobbelink - van den Boger

Angela Hobbelink - van den Boger

Belastingadviseur

+31882369153 of mail

meer over Angela

Corina Snoek

Corina Snoek

Senior Belastingadviseur

+31882367591 of mail

meer over Corina

Tom Kleinpenning

Tom Kleinpenning

Senior Beleidsadviseur Belastingen

+31882367195 of mail

meer over Tom