Let op: definitieve modelprijzen 2023 voor de TEK-regeling bekend

 
Let op: definitieve modelprijzen 2023 voor de TEK-regeling bekend
Gepubliceerd: 27-03-2024, laatst gewijzigd: 03-04-2024

Mkb’ers opgelet: ontving u een voorschot de Tegemoetkoming energiekosten energie-intensief mkb (TEK)? Inmiddels zijn de definitieve modelprijzen bekend. Deze zijn lager afgesteld dan het bedrag bij de aanvraag, door de daling van gas- en energieprijzen. Hierdoor kan het zijn dat nu blijkt dat u een te hoog voorschot hebt ontvangen. In dit artikel leest u meer over de definitieve modelprijzen 2023 en over verschillende betaalmogelijkheden. 

TEK: hoe zat het ook alweer?

In 2023 heeft de overheid de TEK in het leven geroepen. Als tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-bedrijven waarvan de energiekosten minimaal zeven procent uitmaken van de totale omzet. Als energie-intensieve mkb'er kreeg u op deze manier ademruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. 

Definitieve modelprijzen 2023

Inmiddels zijn de definitieve modelprijzen 2023 bekend. De definitieve modelprijs voor gas 2023 is 1,36 euro per kubieke meter en voor elektriciteit 0,36 euro per kilowattuur. Hebt u de TEK aangevraagd? Dan is het voor u inmiddels mogelijk om in uw dossier de definitieve vaststelling in te dienen. Hiermee wordt de definitieve subsidie berekend. 

Vastellingsverzoek

Hebt u van de RVO een bericht gekregen dat u uw vaststellingsverzoek mag indienen? Dan vindt u dit als een taak in uw digitale dossier. U hebt tot uiterlijk 31 mei 2024 17.00 uur om uw verzoek in te dienen. Als u als groep de aanvraag hebt ingediend, wordt het vaststellingsverzoek ingediend door de mkb’er die ook de subsidievraag heeft ingediend. 

Maar wat stuurt u allemaal mee bij uw vaststellingsverzoek? 

  • Hebt u uw faillissement of uitstel van betaling aangevraagd? Of hebt u uw onderneming stopgezet? Stuur dan een verklaring mee waarin staat per wanneer dit gebeurde en per wanneer u de bedrijfsvoering stopte. 
  • Is de definitieve subsidie hoger dan 125.000 euro? Dan ontvangt u een notificatie dat een accountantsproduct nodig is. Uw accountant van Flynth maakt dit voor u in orde. Neem hiervoor direct contact op. 

Betalingsmogelijkheden

De definitieve modelprijs is veel lager vastgesteld dan het bedrag bij de aanvraag. Dit betekent dat het bedrag van de vaststelling flink lager uit kan pakken dan de beschikking. De RVO geeft aan dat ongeveer 95 procent van de ondernemers (een deel van) hun voorschot moeten terugbetalen. Geldt dit ook voor u? Dan is het mogelijk om dit in een keer te betalen. De RVO biedt echter ook verschillende andere betalingsmogelijkheden. 

Wij staan u bij

Hebt u vragen over de TEK of de definitieve modelprijzen 2023? Wilt u hulp bij het indienen van uw vaststellingsverzoek? Of hebt u een andere vraag? Neem dan contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand contactformulier in. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: