De rol van Flynth

De rol van Flynth

Wat Flynth doet om u te helpen

Strategische keuzes voor u en ons

De ontwikkelingen in de branche hebben ook ons voor strategische keuzes gesteld. Wie willen wij zijn? Wat moeten we nú doen om pal naast de ondernemers in de sector te kunnen blijven staan? In tijd van een jaar hebben we met de 2 generaties ondernemers binnen vier ondernemingen in regelmatige sessies hun reis mogen begeleiden. Met indringende gesprekken, heldere modellen en inzichten in drijfveren zowel privé als zakelijk zijn we stap voor stap tot een duidelijk toekomstbeeld gekomen en nog belangrijker een concreet actieplan!

 

Dit pragmatisme is gebaseerd op hoe de toekomstverkenning Land- en Tuinbouw is opgezet. Géén wollige rapporten en hoogdravende teksten, maar gewoon met de inzichten aan de slag, zowel voor klanten als voor de eigen organisatie. Het onderzoek heeft Flynth nieuwe inzichten gegeven in de ingrijpende ontwikkelingen die de land- en tuinbouw staan te wachten en daarmee ook in de toekomstige rol van de adviseur. Als tuinbouwbedrijven in steeds strakker geregisseerde collectieven gaan opereren of doorgroeien tot grootzakelijke bedrijven, dan verplaatst ook het adviesgesprek zich van de keukentafel naar de boardroom en zullen de onderwerpen ook veranderen.

 

Van boekhouder naar data-analist

Flynth ziet zich in de toekomst veel meer als strategisch klankbord en data-analist, dan als boekhouder of controller. Vanuit de onderzoeksresultaten zijn we daarom ook direct gestart met de ontwikkeling van een vernieuwend adviesproduct, waarmee we onze klanten kunnen helpen met hun strategische oriëntatie en de vertaling naar concrete businessplannen en acties. En omdat we geloven in een gestructureerde aanpak van ‘strategievorming en business planning’ is er een innovatieve tool voor ontwikkeld. We begeleiden de ondernemers met FlynthFocus vanuit de verre toekomstbeelden in 2050, stapsgewijs naar het strategisch perspectief van de onderneming in 2030 en vervolgens door naar het heden, backcasting noemen we dat principe, en het werkt! En ook hier geldt: de ondernemer moet er morgen en het liefst nog vandaag mee aan de slag kunnen. 

Frank Hollaar; Senior Bedrijfsadviseur

Frank Hollaar; Senior Bedrijfsadviseur

FlynthFocus helpt ondernemers om even uit de realiteit van de dag te stappen en stil te staan bij de toekomst. Bel mij gerust eens voor vrijblijvend advies via 088 236 74 91 of laat uw gegevens achter.