SDE++ subsidie: openstelling vanaf 5 september 2023

 
SDE++ subsidie: openstelling vanaf 5 september 2023
Gepubliceerd: 27-07-2023, laatst gewijzigd: 15-09-2023

De SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) is een subsidieregeling voor de realisatie van duurzame energieprojecten. In totaal is er een budget van 8 miljard beschikbaar. De regeling is in 2023 geopend van 5 september tot 5 oktober 17.00 uur.

Budget voor minder rendabele technieken

Net als voorgaande jaren werkt de regeling met openstellingsrondes. Aanvragen voor technieken die een lagere subsidie per ton CO2-reductie vereisen, kunt u eerder indienen. De kans is daardoor groter dat u deze subsidieaanvraag krijgt toegekend. 


Maar ook technieken die nu (nog) relatief veel subsidie vereisen, zijn op de langere termijn noodzakelijk voor de energietransitie. Het zou zonde zijn als deze buiten de boot vallen omdat het budget op is. Daarom reserveert de overheid voor de komende openstellingsronde budget voor specifieke technieken. Het gaat om technieken voor lagetemperatuurwarmte (zoals zon- en aquathermie), hogetemperatuurwarmte (zoals ultradiepe geothermie en elektrische boilers) en moleculen (zoals groen gas en hernieuwbare brandstoffen). 

Maximaal 50% van piekvermogen zonnepanelen terugleveren

In 2023 wordt de additionele teruglevercapaciteit voor zon-PV-projecten gemaximaliseerd op 50% van het piekvermogen van de zon-PV-installatie. Dit geldt niet voor zonvolgende systemen. Dat betekent dat alle nieuwe aansluitingen maximaal de helft van hun piekvermogen mogen terugleveren aan het net. Hierdoor zijn er meer hernieuwbare energieprojecten bij dezelfde netcapaciteit mogelijk. 

Benieuwd of u de SDE++ kunt aanvragen?

De subsidieadviseurs van Flynth hebben de afgelopen jaren veel subsidieaanvragen voor zon-PV- en windprojecten succesvol begeleid. Ook hebben we ruime ervaring met aanvragen voor de andere categorieën. Wilt u meer weten over de SDE++-subsidie of direct aan de slag met de aanvraag? Neem dan contact op via onderstaand formulier. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: