Franchise advies

Franchise advies

De beste koers voor franchisegevers én franchisenemers

Bij Flynth bieden we alle mogelijke ondersteuning voor franchisegevers, franchisenemers en franchiseverenigingen. We ontzorgen u niet alleen in administratie, aangiftes en jaarrekeningen. Ons uitgebreide team met ervaren specialisten staat ook klaar voor franchise advies op het gebied van de Wet franchise, bedrijfsvoering, belastingzaken en HR. Zo helpen we u om continu in te spelen op veranderingen en om uw franchise-organisatie steeds een stap verder te brengen.

Optimaal presteren met uw onderneming

Franchise is een mooie vorm van samenwerking tussen franchisegever en franchisenemers. Het combineert de beste eigenschappen van een filiaalbedrijf met die van zelfstandig ondernemerschap. Wij helpen u graag om nog meer uit die franchise samenwerking te halen. Overweegt u om zelf een franchiseformule of -vestiging te starten? Of wilt u juist aan de slag met verbetering of uitbreiding van een bestaande organisatie? Wij brengen uw specifieke situatie goed in kaart en zetten onze ervaring in om de juiste keuzes te maken voor een optimaal presterende onderneming.

Hoe kunnen wij u helpen met franchise advies?

Wij ondersteunen franchisegevers, franchisenemers en franchiseverenigingen van begin tot eind. Flynth staat pal naast u als het gaat over:

Voor de start van een nieuwe franchiseformule of -vestiging komen er heel veel verschillende vragen op u af. Hoe ziet het businessplan eruit, welke verdienmodel past daarbij, is het financieel haalbaar, welke locatie is geschikt, hoe richt u de organisatie in, wat moet u daarvoor allemaal regelen en vastleggen? Wij leiden u stap voor stap door al die vragen heen en helpen om antwoorden te vinden. 

In franchise is het essentieel om voldoende resultaat te behalen. Ambities waarmaken begint met het formuleren van een strategie die klaar is voor de toekomst. Wij helpen u graag om een sterk businessplan te maken en uw zaken juridisch netjes te regelen. Maar ook om de huidige prestaties te toetsen en bij onvoldoende resultaat het tij te keren in een aantal beproefde stappen. Deze stappen zullen uw franchise-organisatie verbeteren.

Uw franchiseformule is succesvol en u bent klaar om uw vleugels verder uit te spreiden. Misschien zelfs wel naar het buitenland. Maar wat is nu de beste locatie voor nieuwe vestigingen? Hoe vindt u geschikte franchisenemers om de zaken voor u te runnen? En hoe krijgt u investeerders zo ver om dit nieuwe avontuur te bekostigen? Onze experts staan klaar om mee te lopen in uw zoektocht en u volledig te ontzorgen bij het uitbreiden van uw franchiseformule

Een onderneming overnemen of verkopen is een complex traject. Wij helpen u van begin tot eind. Om objectief te bepalen wat de onderneming precies waard is en die waarde goed te etaleren. Om potentiële kopers te zoeken en met hen de onderhandelingen te voeren. Maar ook om mee te denken over uw persoonlijke toekomst. Zodat uw financiële planning past bij wat u belangrijk vindt.

U hebt een vestigingsplaatsonderzoek laten doen, maar twijfelt of dit goed is uitgevoerd? U bent een franchisevestiging gestart, maar omzet en resultaat blijven achter bij de voorgestelde begroting? Of u hebt schade opgelopen, bijvoorbeeld doordat de franchiseformule wordt opgeheven terwijl u nog bezig bent om de investeringen terug te verdienen, maar u weet niet hoeveel? Onze ervaren experts helpen graag met een second opinion of schadeberekening.  Een deskundigheidsrapportage van Flynth geeft u direct meer inzicht. 

Nieuws