Multidisciplinaire samenwerking sleutelfactor in succesvolle overname

 
Multidisciplinaire samenwerking sleutelfactor in succesvolle overname
Gepubliceerd: 10-06-2020, laatst gewijzigd: 22-06-2022

Medio februari 2020 startte een multidisciplinair team van Flynth en Rombou met de advisering en begeleiding van ondernemer Wim Peters van Wim Peters Kwekerijen bij de overname van twee productielocaties van Greenco in Someren. Dankzij de inmiddels succesvolle overname is Wim Peters Kwekerijen in omvang verdubbeld en is een belangrijke stap naar de toekomst gerealiseerd. 

Crisis biedt ook kansen

Het klantverhaal van Wim Peters Kwekerijen in Someren is bijzonder. Het unieke verhaal begint wanneer het familiebedrijf, dat al ruim 100 jaar tomaten teelt, in 2016 een grote tegenslag te verwerken kreeg. Als gevolg van een zware hagelbui raakte het bedrijf zo zwaar beschadigd dat de productie van tomaten ruim een jaar stil lag en het kassencomplex compleet nieuw opgebouwd moest worden. Dit was de aanleiding voor een omvangrijk verandertraject. Er werden nieuwe strategische doelen geformuleerd en er werd een nieuwe organisatiestructuur ontwikkeld. Méér focus op duurzame teeltwijzen, uitbreiding van het assortiment tomaten en de keuze voor een meer vraag gestuurde productie bleken goed aan te sluiten bij de wensen van de markt.  

De recente overname van 2 productielocaties van ‘buurman’ Greenco is voor een belangrijk deel ingegeven door het succes van de gekozen strategie en de toegenomen vraag uit binnen-, en buitenland. 

Binnen 6 weken was het rond

Peter Nugteren, bedrijfsadviseur bij Flynth: “medio Februari 2020 werd ik gebeld door Wim Peters. Hij had gehoord dat z’n buurman, Greenco, in gesprek was over een mogelijke verkoop.  Wim was zeker geïnteresseerd in de mogelijke overname van  productielocaties van Greenco en wilde  toch onderzoeken welke mogelijkheden er lagen. Peter heeft gelijk Robert Duijvestijn van Rombou bijgeschakeld als strategisch adviseur bedrijfslocatie. Robert was de projectleider van het team specialisten gedurende het intensieve traject. Op 1 april was de overname een feit! 

Op het moment dat Flynth en Rombou betrokken raakten bleek de verkoper al vergevorderd in gesprek met een andere partij. Gelukkig zijn we er in geslaagd om met elkaar binnen de gestelde termijnen de productielocaties te verwerven voor Wim Peters Kwekerijen. 

Hierbij werd in eerste instantie ingezet op een vastgoedtransactie namelijk de overname van de 2 glastuinbouwbedrijven met uitsluitend de overdracht van het vastgoed via een notaris. Vanuit Flynth bedrijfsadvies werd in korte tijd een financieringsvraag opgesteld en begeleid. 
Toen duidelijk werd dat de overname van de aandelen door Wim Peters Kwekerijen voor beide partijen meerdere voordelen had is door Flynth Dealadvies in recordtijd een onderzoek ingesteld dat de overname nog dichterbij bracht. Na het uitvoeren van het onderzoek waarvoor diverse fiscale, juridische en overname specialisten binnen Flynth zijn ingeschakeld, hebben we Wim Peters goed kunnen adviseren zodat de overname uiteindelijk succesvol kon worden afgerond. 

Projectleider Robert Duijvestijn: “Ik ben trots op wat we in deze hectische en roerige tijd hebben gerealiseerd. Het corona-virus heeft het werk niet makkelijker gemaakt. Trots ook op de fijne samenwerking met Wim Peters Kwekerijen. We hebben met collega’s vanuit veel verschillende disciplines goed samengewerkt als team en hebben in zeer korte tijd, een fantastische klus geklaard!” 

Betrokkenen: 
Peter Nugteren – Bedrijfsadviseur  
Robert Duijvestijn – Adviseur Bedrijfslocatie  
Ernst Jan van Santen – Accountant 
Pieter Vellekoop – Bedrijfsadviseur / Financieringsteam 
Michiel Hoogkamer – Jurist 
Arjan Hoogerbrugge - Ficalist 
Michael Morauw – Deal advies 

 

 

 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Praktijkverhaal

Geschreven door: