Subsidie voor advies en plannen voor duurzame landbouw (SABE)

Vanaf 4 april wordt de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE) weer geopend. Via de regeling kan voor verschillende zaken subsidie worden verkregen. Toekenning geschiedt op volgorde van aanmelding.

Gratis aanmelden voor de SABE-regeling bij Flynth is helaas niet meer mogelijk. Wilt u alsnog een SABE-voucher aanvragen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw contactpersoon bij Flynth.

Waar kunt u de SABE-voucher voor inzetten?

  • A1 Brongericht verminderen van uitstoot van ammoniak, nitraat en fosfaat naar bodem, water en lucht.
  • E1 Ontwikkeling vaardigheden van medewerkers van de landbouwonderneming. Deze vaardigheden moeten te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling en duurzame ontwikkeling van het bedrijf.
  • E2 Stimuleren samenwerking tussen landbouwondernemingen, producentenorganisaties of telersverenigingen. Om de positie van de landbouwonderneming te versterken.
  • E3 Starten, overnemen of beëindigen van een landbouwonderneming.
  • E4 Versterken van het toekomstperspectief en het inkomen van agrarisch ondernemers. Dit kan door vernieuwende product-markt-combinaties of keten- en gebiedsorganisaties. Of door het combineren van agrarische productie met het leveren van diensten aan de samenleving.
     

Flynth beschikt over gekwalificeerde adviseurs in het BAS-register om de werkzaamheden voor u uit met susbsidie uit te voeren. De SABE-subsidie is een mooi hulpmiddel voor een oriëntatie op de eventuele toekomstige plannen en eventueel bijbehorende investeringen.

 

Nieuws