Brexit

Brexit

To be or not to be that’s the question

Wat is de impact van Brexit op uw onderneming en hoe raakt Brexit de handel en de industrie? Dit is een vraag die momenteel speelt bij veel ondernemers die direct zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Met de komst van Brexit gaat er nogal wat voor de bedrijfsvoering veranderen in 2019.

Identificeer tijdig uw bedrijfsrisico en wees goed voorbereid op de Brexit. De adviseurs van Flynth helpen u graag op weg.

5 Stappen voor een goede voorbereiding

  1. Organiseer uw douane aangifte en neem contact op met een btw adviseur
  2. Welke douane kosten krijgt u na de Brexit mee te maken
  3. Regel de exportdocumenten, certificering, vergunningen
  4. Loop bestaande contracten na
  5. Help uw ketenpartners

Vraag subsidie aan - Brexit voucher

Met de Brexit-voucher krijgt u als ondernemer subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor de onderneming. Grijp je kans en laat u adviseren door een adviseur. Wat houdt de voucher in? Maximaal 50% subsidie op het inhuren van een adviseur (met een max van € 2.500,-) voor advies omtrent de Brexit

Op 15 januari 2019 stemde het Britse parlement tegen de door premier May voorgestelde  Brexitdeal. Vervolgens  werd ze op 16 januari niet weggestemd met een motie van wanttrouwen. Van haar partijgenoten mocht ze nog even aanblijven want niemand in haar partij heeft veel zin om haar rol over te nemen.  Daarna op 21 januari een afwijzing van haar tweede voorstel .

De Engelsen weten zelf niet meer waar ze naar toe willen, ze willen vooral “iets” niet. Wat ze niet willen is in het parlement voor iedere groep verschillend. De vraag die Shakespeare dan ook stelde ruim 400 jaar geleden  “To be or not to be that’s the question” is daarom actueler dan ooit.  Het leiderschap dat het Verenigd Koninkrijk in het verleden groot heeft gemaakt is nu ver te zoeken. 

Het is belangrijk als ondernemer het initiatief zelf te pakken en je voor te bereiden op de verschillende mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met een van onze Brexit specialisten.