WBSO-subsidie voor uw innoverend(e) product of machine

 
WBSO-subsidie voor uw innoverend(e) product of machine
Gepubliceerd: 25-03-2024, laatst gewijzigd: 25-03-2024

Ontvang WBSO-subsidie voor uw innoverend(e) product of machine

Hebt u een innoverend(e) product of machine dat of die u op de markt wilt brengen? Maar weet u niet goed hoe u de financiering kunt regelen? Voor dit soort ontwikkelingstrajecten is de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) in het leven geroepen. Hiermee kunt u uw kosten voor Research & Development (R&D) verlagen. In dit artikel leest u hier meer over.

Nieuwe en verbeterde rassen

Veel ondernemers in de sierteelt ontwikkelen nieuwe en verbeterde rassen. Dit zijn meerjarige en kostbare trajecten om uiteindelijk tot rassen te komen met betere groei- en bloeieigenschappen. Ook ondernemers in de groenteteelt voeren volop onderzoek uit naar rassen met betere en meer onderscheidende eigenschappen.

WBSO-subsidie ontwikkelingstrajecten

De WBSO-subsidie is bedoeld voor dit soort ontwikkelingstrajecten. Deze subsidie leidt tot een korting op de af te dragen loonheffing van uw personeel. U kunt iedere maand een aanvraag indienen voor nieuwe projecten. U kunt deze regeling ook benutten als u in eigen beheer nieuwe machines of automatisering ontwikkelt.

Gebruikmaken van de innovatiebox

Een WBSO-beschikking is tevens een belangrijke sleutel om gebruik te maken van de innovatiebox. Dit is een fiscaal instrument waarmee u een deel van de belastbare winst tegen een lager tarief kunt belasten. Beide stimuleringsregelingen gaan ‘hand in hand’. Het juist inrichten van de WBSO-regeling draagt bij aan het eventuele voordeel dat u behaalt met de innovatiebox.

Subsidie-experts bij Flynth

Binnen Flynth hebben we veel ervaring met de subsidieregelingen. We dienen jaarlijks zo’n 150 aanvragen in voor de meest uiteenlopende innovaties. Voordat u uw nieuwe product of machine gaat ontwikkelen, moet u uw aanvraag indienen. Na de inhoudelijke beoordeling door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt een beschikking aan u uitgereikt.

Wij staan u bij

Naast de WBSO-subsidie zijn er nog diverse subsidieregelingen gericht op het ontwikkelen en toepassen van innovaties in uw bedrijf. Bent u benieuwd welke subsidieregelingen voor u nuttig kunnen zijn? Neem dan contact op met uw Flynth-adviseur of vul onderstaand formulier in.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: