Bedrijfsopvolging door de kinderen, of bedrijfsverkoop?

 
Bedrijfsopvolging door de kinderen, of bedrijfsverkoop?
Gepubliceerd: 06-03-2024, laatst gewijzigd: 18-03-2024

Droomt u ervan dat uw kind(eren) uw bedrijf, dat u zo zorgvuldig hebt opgebouwd, gaan overnemen? Of twijfelt u juist of ze wel dezelfde weg moeten bewandelen?  

Met hard werken en het maken van de juiste keuzes hebt u een succesvol bedrijf neergezet. Iets om trots op te zijn. Als ondernemer bent u nu echter in een andere levensfase gekomen. U peinst erover of u nog door wilt gaan. Maar hoe gaat u dan uw opvolging regelen? Of kiest u voor verkoop?  

Verder vraagt u zich misschien ook af of uw kinderen net zo succesvol zullen zijn als u was. Tijden veranderen immers. Moet u dan eigenlijk wel willen dat uw kinderen het bedrijf overnemen? 

Inzicht krijgen 

Al deze vragen zijn logisch en terecht. Bij Flynth kunnen we u in elke fase en op elk aspect van een bedrijvenverkoop of bedrijfsopvolging van dienst zijn. Voor het begeleiden van een eventuele verkoop en voor het opstellen van het verkoopcontract. We analyseren hoe u er financieel voorstaat en vinden voor uw verkoop of opvolging de meeste logische én meest rendabele oplossing. Ook uw kinderen helpen wij met hun keuze. Zij kunnen daar immers ook over twijfelen. Of ze willen het bedrijf wel overnemen, maar weten niet of ze er wel de kwaliteiten voor bezitten. 

Loopbaanassessment 

Onze HR-adviseurs brengen via een loopbaanassessment de vaardigheden en competenties van uw kinderen in kaart. Maar ook hun drijfveren en hun carrièrewaarden. Bovendien weten ze vervolgens een totaaloverzicht uit de assessments te genereren, zodat u weet waar uw aandacht tijdens de overdracht naar uit moet gaan. De adviseurs van Flynth begeleiden het gehele overgangsproces, en zorgen voor een voor alle belanghebbenden geleidelijk, transparant en inzichtelijk proces. 

Wilt u hier meer over weten? Stel uw vraag via het onderstaande formulier.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: