My Flynth

Agenda Flynth
Werkzaamheden uitvoeren in Duitsland

Road2Germany

Road2Germany

Datum: 23-11-2017
Tijdstip: 16:30 - 21:00 uur

Locatie:

Bezoek voor meer informatie deze pagina.
U kunt zich hier aanmelden

Het uitvoeren van werkzaamheden over de grens biedt grote kansen voor bedrijven uit de grensregio. Maar met welke aandachtspunten moet u nu rekening houden? Wanneer u werk laat uitvoeren in Duitsland, of zelf uitvoert, moet u aan een aantal regels voldoen. Of u nu een machine gaat installeren over de grens, groenvoorziening onderhoudt of bouwwerkzaamheden uitvoert. Behalve het regelen van een A1 formulier en het voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, kunnen er nog andere regels gelden. Deze regels gelden zowel voor ZZP’ers als MKB-bedrijven.

Waar moet ik aan denken?

De regels hebben betrekking op juridische, fiscale en HR-aspecten. De wijze van melden voor werken in Duitsland is met ingang van 1 juli gewijzigd. Buitenlandse bedrijven die werknemers naar Duitsland sturen, kunnen zich nu nog uitsluitend online melden via het Meldeportal-Mindestlohn van de Duitse douane. Het is voor veel bedrijven vaak onduidelijk of ze meldplichtig zijn. Bouwbedrijven moeten werkzaam altijd melden, net als standbouwers en bedrijven die bijvoorbeeld leidingen isoleren. Bij heel veel werkzaamheden die in Nederland niet onder bouwwerkzaamheden vallen is dat in Duitsland wel het geval. Als niet door u aan de diverse formaliteiten is voldaan, wordt bij een controle door de Duitse autoriteiten een flinke boete opgelegd. Bereid u daarom goed voor! Het hele traject duurt 4-6 weken.

Waarom mag ik deze bijeenkomst niet missen?

Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een dagdeel bijgepraat over de gewijzigde regels, juridische en fiscale aspecten en hoort u meer over de kansen die er zijn om opdrachten uit te voeren in Duitsland. Ook hoort u het verhaal van een ervaren ondernemer. Investeer dus een dagdeel en ben na afloop op de hoogte van de kansen voor uw onderneming op de Duitse markt. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken.

Na de plenaire presentatie kunt u deelnemen aan 2 ronde tafel sessies. Vanwege de grootte van de groep worden deze opgesplitst en 2 maal aangeboden:

  • fiscaal juridische informatie door onder andere jurist en fiscalist
  • zakelijke kansen in Duitsland door DNHK Düsseldorf

Klik hier om u aan te melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws