nieuws

Update subsidieregeling asbestdaken: uitputting totale budget gaat snel!

Gepubliceerd: 20-09-2018, laatst gewijzigd: 05-07-2019

Wilt u uw asbestdaken laten verwijderen? Het subsidiebudget voor verwijdering asbestdaken is bijna uitgeput. Daarom adviseert Flynth u: dien zo snel mogelijk uw aanvraag in.

Eerder maakten wij melding van de uitputting van het beschikbare budget voor de subsidieregeling verwijderen asbestdaken (SVA) voor 2018. Er was op dat moment nog 10,8 miljoen euro beschikbaar voor de aanvragen die worden doorgeschoven naar 2019 en de aanvragen van 2019 zelf.

Doordat de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, betekent het dat de aanvragen die in 2018 zijn ingediend, op 1 januari 2019 voorrang krijgen bij de beoordeling en uitbetaling van de subsidie.

Budget bijna uitgeput: op = op
Inmiddels is bekend gemaakt dat waarschijnlijk op 1 januari niet eens meer alle aanvragen van 2018 gehonoreerd kunnen worden. Op 17 september was er nog slecht 7,5 miljoen euro budget beschikbaar voor nieuwe aanvragen.
Tevens is bekend gemaakt dat er na uitputting van dit budget, geen nieuw budget meer bijkomt. Dus: op=op!

Dien uw aanvraag zo snel mogelijk in
Daarom blijft het belangrijk om de subsidie zo snel mogelijk (na de uitvoer van de asbestsanering) aan te vragen. Verzoek de asbestsaneerder zo snel mogelijk na de uitvoering om een factuur van de sanering waarop het vrijgave-nummer (LAVS-nummer) vermeld staat. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf de dag na de sanering, wanneer dit LAVS-nummer bekend is.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidie@flynth.nlof telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Geert Bruns Senior Subsidieadviseur bij Flynth Geert Bruns