Jaarverslag Flynth 2017

Flynth boekt solide bedrijfsresultaat en groeit in audit en adviesdiensten

Gepubliceerd: 21-05-2018, laatst gewijzigd: 25-04-2022

Flynth adviseurs en accountants heeft over 2017 conform verwachting gepresteerd. De eerder ingezette strategie die zich richt op het vergroten van de audit portefeuille en adviesdiensten voor ondernemers, betaalt zich uit in groei in beide segmenten. Het resulteert in een nettoresultaat van € 1,4 miljoen.

Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor ondernemers boekte over 2017 een omzet van ruim   € 128 miljoen (2016: € 129 miljoen) en een netto resultaat van € 1,4 mln. (2016 € 0,8 mln.), een stevige verbetering.  De solvabiliteit steeg van 18,8% naar  21,3%, een solide financiële basis voor verdere groei in de toekomst.

Investeren in de kwaliteit van de dienstverlening en innovatie

In 2017 is sprake geweest van een stevige personele inzet en investeringen in optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening. Ook werd er ingezet op projecten gericht op productontwikkeling en innovatie. Dit terwijl Flynth te maken heeft met een enorme krapte op de arbeidsmarkt, waardoor een groei in 2017 is afgeremd.  

De ingezette strategie betaalt zich steeds meer uit

Flynth was in 2017 nadrukkelijker zichtbaar in de markt. Met een landelijke mediacampagne lieten we zien ‘Pal naast onze klanten te staan’. De nieuwe strategie met als inzet groei van de auditdienstverlening en adviesdiensten leidde in 2017 tot groei in deze segmenten. De zes Audit-vestigingen van Flynth zagen de bedrijfsopbrengsten groeien met ruim 5%. De omzet op adviesdiensten nam toe met 3%. 

Continu op zoek naar professionals

“2017 was nadrukkelijk nog een jaar van investeren in een nieuwe koers en het leveren van kwaliteit. Het is goed te zien dat die koers tot tastbare successen leidt”, zegt Bas Hidding, voorzitter van de Raad van Bestuur van Flynth. “We zijn blij dat steeds meer ondernemers kiezen voor Flynth, maar net als andere accountantskantoren is de krapte op de arbeidsmarkt een forse uitdaging. We blijven daarom investeren in onze medewerkers en zoeken continu naar professionals. Aan ons de uitdaging om ons onderscheidende karakter, de ontwikkelmogelijkheden en onze flexibele arbeidsvoorwaarden nog nadrukkelijker te etaleren.

Download het Flynth jaarverslag 2017

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Gerelateerde artikelen

Bas Hidding Voorzitter Raad van Bestuur bij Flynth Bas Hidding