WBSO subsidie

Voordeel op innoveren

WBSO subsidie

Ontwikkelt u nieuwe fysieke producten, processen of programmatuur? Dan heeft u misschien recht op subsidie op loon, investeringen en/of bedrijfswinst. WBSO afkorting betekent de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en de Innovatiebox.

Korting op loon- en investeringskosten

De WBSO richt zich op subsidie op loon of zelfstandigenaftrek en op subsidie op winst. De subsidie heeft betrekking op een combinatie van de loon- en investeringskosten vermenigvuldigd met een percentage van 32% over de eerste € 350.000 en 16% over het restant. De subsidie kan in mindering worden gebracht op de maandelijkse loonheffing. Een regeling die dus de moeite waard is om gebruik van te maken.

Toch weet lang niet iedere innovatieve ondernemer deze subsidieregeling te benutten. Het kost soms best wat moeite om wegwijs te worden in het oerwoud van subsidies die beschikbaar zijn.

Wij helpen u graag met de volgende vragen:

  • Kom ik in aanmerking voor WBSO-subsidie?
  • Hoe werkt de WBSO-subsidie?
  • Hoeveel WBSO-subsidie kan ik krijgen?
  • Hoe vraag ik WBSO-subsidie aan?
Frits Hogendorf, senior subsidieadviseur

Frits Hogendorf, senior subsidieadviseur

"Over de totale loon- en directe kosten tot €350.000 bedraagt het voordeel 32%. Bent u starter? Dan is voor u het voordeel zelfs 40%. Voor de hogere kosten geldt een percentage van 16%. Bent u een zelfstandige ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan geldt voor u een extra aftrekpost van ruim €14.000 en voor starters zelfs ruim €21.000." 

Wilt u meer weten of een WBSO aanvraag indienen?

Wilt u meer weten of een WBSO aanvraag indienen?

Wilt u meer weten over over de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk? Stel uw vraag via het formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.