De nieuwe wet franchise

In de nieuwe Wet franchise ligt de nadruk onder meer op goed franchisenemer- en franchisegeverschap. Hoe geeft u hier op de juiste wijze invulling aan en optimaliseert en creëert u een win-win situatie in uw franchiseorganisatie? Hoe zit het met de drempelwaarde en de zorgplicht?

Kijk en praat vooral mee op woensdag 2 december om 10:00 uur!

Samen aan tafel
Franchisegever en franchisenemer zitten samen met de franchise-experts van Flynth aan tafel tijdens een interactieve ochtend. Samen sparren, verdieping zoeken, oplossingen vinden en het benoemen van pijnpunten en kansen in onderwerpen die relevant zijn voor zowel franchisenemers als franchisegevers.

Webinar informatie
Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail. Een week voorafgaand het webinar ontvangt u een mail waarin u, u kunt inschrijven voor één sessie naar keuze. Na afloop van het webinar ontvangt u een document met tips & tricks over de nieuwe Wet franchise. Vragen? Neem gerust contact op met tina.pronk@flynth.nl, tel. (06) 2569 1878.

I.v.m. de interactieve setting is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.

Gastsprekers

Tijdens de webinar zullen de volgende sprekers aan bod komen die vanuit hun expertise het desbetreffende onderwerp bespreken:

 • Niek Leusink (Jumbo eigen Leusink retailgroep)
 • Kees Seip (Fortune Coffee)
 • Henk Hofstede (ABN AMRO)
 • Hans Tietema (Kaldi)
 • Johan Tijink (KFC Lelystad)
 • Bert Muller (Backwerk Groningen en Backwerk Emmen)

Programma

10.00 uur
Start met opening-welkom met aansluitend de keynote en flitspresentaties 

10.20 uur
Tijdens het programma van de Webinar zal er naast vragen ook dieper ingegaan worden op stellingen.
Vervolg in drie aparte sessies;

 • Sessie 1: drempelwaarde
  Is het wel verstandig deze af te spreken? Is dit een concreet bedrag of kun je ook werken met een percentage? Is het niet handiger geen drempelwaarde af te spreken?
  "Schaf de drempel waarde af, het levert alleen maar discussie op"

 • Sessie 2: goodwillregeling
  Wat komt daar allemaal bij kijken? Welk deel van de te ontvangen goodwill is toe te schrijven aan de verdiensten van de franchisenemer en welk deel aan de franchisegever?
  "De goodwill verdeling is ten alle tijden 50-50"

 • Sessie 3: zorgplicht
  Hoe vult u deze in? Hoe richt ik die overlegstructuur het beste in? Franchisegever mag niets, behalve wijzigingen doorvoeren die positief uitvallen voor de franchisenemer. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Franchisenemer heeft een onderzoeksplicht, hoe gaat u daarmee om?
  "Zorgplicht wekt valse verwachtingen"

10.50 uur
Wrap up: samenvatting van de opbrengsten en gestelde vragen.

11.00 uur 
Einde