Vacature details

Flynth zoekt een:

Vacature details

 

 

Assistent Accountant Duitsland Desk

Afdeling: Accountancy
Provincie: Drenthe
Plaats: Emmen

Omschrijving

Draag jij binnenkort in onze internationale samenstelpraktijk bij aan het wegwijs maken van internationale ondernemers met de regelgeving in Nederland, maar werk je daarnaast ook graag voor onze Nederlandse klanten? Neem dan snel contact op om onderdeel uit te maken van onze Duitsland Desk.

Wat ga je doen?

Als Assistent Accountant ben jij het aanspreekpunt voor accountants, bedrijfsadviseurs én de ondernemers. Als starter ga jij de kneepjes van het vak leren en als ervaren assistent begeleid je juist de starters. Kortom, als Assistent Accountant ga je:

 • (zelfstandig) financiële rapportages en jaarrekeningen samenstellen van (inter)nationale klanten.
 • Fiscale aangiftes verzorgen (zoals IB, VPB en BTW).
 • Onze internationale klanten begeleiden en ondersteunen om te kunnen ondernemen op de Nederlandse markt.

Daarnaast heb je als assistent accountant contact met je klanten, waardoor je de ondernemer snel leert kennen!


Hoe ziet je werkplek eruit?

De Duitsland desk in Emmen betreft een multidisciplinair team van ongeveer 15 medewerkers. De collega’s houden zich bezig met de advisering en begeleiding van grensoverschrijdende ondernemers en particulieren aan de Nederlands-Duitse grens bij hun vragen rondom internationaal zakendoen.

Het team adviseert op het terrein van opzet bedrijfsstructuren, bedrijfsovernames, financieringen en de fiscale gevolgen van te maken keuzes. Verder adviseert het team over HRM-vraagstukken bij grensoverschrijdend werken en salary-splits, en andere voorkomende vraagstukken. Het team bestaat uit bedrijfsadviseurs, fiscalisten HR-adviseurs, (assistent-) accountants, salarisadministrateurs en managementondersteuners.

Bij Flynth adviseurs en accountants werken we deels vanuit huis en deels op kantoor. Je hebt een vaste standplaats in Emmen, maar het kan voorkomen dat je locatie overstijgend werkt. Flynth heeft locaties door het hele land en daarmee zijn er altijd collega’s bij jou in de buurt die voor je klaar staan.
Om kennis te delen, van elkaar te leren en samen te groeien, zijn we veel in contact met verschillende collega’s. Omdat we geen partnerstructuur hebben, kunnen we mede hierdoor investeren in de kwaliteiten van onze dienstverlening en in de opleiding van onze medewerkers. Zo kunnen we samen altijd het beste advies aan onze klanten geven.


Wat bieden wij jou?

Werken bij Flynth betekent dat je volop kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Wij zetten sterk in op duurzame inzetbaarheid. Niet alleen door te kijken naar jouw talenten en mogelijkheden, maar ook door je een goede werk-privé balans te bieden. Zo kan je zelf bij Flynth zelf invulling geven aan de werktijden, mede door deels thuis te werken. Verder kun je onder meer rekenen op:

 • Een internationale klantenportefeuille. 
 • Een marktconform salaris.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor 24 tot 40 uur per week voor één jaar, bij wederzijds enthousiasme wordt dit omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
 • 30 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur.
 • Start@Flynth, ons welkomstprogramma tijdens je eerste jaar bij Flynth met trainingen en bijeenkomsten.
 • Een premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een thuiswerkregeling.
 • Een laptop en telefoon die je ook privé mag gebruiken.

Vereisten

Wie zoeken we?

Voor deze functie ben je niet alleen cijfermatig sterk maar ben je ook communicatief sterk. Je werkt immers met cijfers én (inter)nationale) klanten. Verder heb je voor deze baan:

 • Een afgeronde hbo-opleiding (of bent hier nog mee bezig) richting Accountancy of Bedrijfseconomie.
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse, Duitse en de Engelse taal.
 • Al enige werkervaring. Ben jij een starter? Ook dan hebben wij mogelijkheden.


Heeft deze vacature jouw interesse? Mooi! We staan op verschillende manieren voor je klaar. Eerst oriënteren? Lees dan meer over Flynth als werkgever op www.werkenbijflynth.nl. Wil je direct met ons in contact komen? Neem dan contact op met Corporate Recruiter Laura Piersma. Dit kan door te bellen of whatsappen naar 06 82 70 63 59. Neemt Laura niet op? Bel dan naar 088 236 7643. Natuurlijk kun je ook direct solliciteren via de sollicitatiebutton.


Flynth en haar klanten stellen hoge eisen aan de betrouwbaarheid en integriteit van onze medewerkers. Daarom is een pre employment screening onderdeel van onze procedure.


Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.

#LI-LP1

Sollicitatie proces Flynth

Vacatures

Vacatures

Is dit geen passende vacature voor jou? Bekijk alle andere vacatures en vind de vacature die bij jou past.
Job Alert: de nieuwste Flynth vacatures maandelijks in jouw mailbox.

Job Alert: de nieuwste Flynth vacatures maandelijks in jouw mailbox.

Staat nou net dé Flynth vacature waar jij naar zoekt niet op onze website? Maak dan een Flynth Job Alert aan. Hiermee ben jij als eerste op de hoogte van onze nieuwe vacatures.