Veilige Haven

Veilige Haven

Een goede BV-structuur biedt uw vermogen een veilige haven, ook als het om u heen stormt. 

Maak kennis met het Veilige Haven Advies van Flynth

Wilt u uw onderneming maximaal beschermen tegen faillissementen en claims? Met het Veilige Haven Advies van Flynth helpen wij u met een doordachte maatwerkaanpak zodat uw persoonlijk of zakelijk vermogen zo min mogelijk gevaar lopen. Lees hier meer over het Veilige Haven Advies van Flynth. Heeft u vragen over dit advies? Neem dan nu contact met Flynth op.

Wat houdt 'Veilig haven advies' in?

  • Scherpe beoordeling van de in- en externe financiering van uw onderneming
  • Doeltreffende maatregelen ter voorkoming van bestuurdersaansprakelijkheid
  • Voldoende ingebouwde zekerheden om regresvorderingen door curatoren te voorkomen
  • Beveiliging van domeinnamen en emailadressen via licentieovereenkomsten
  • Slimme bepalingen in huur- en management-overeenkomsten die in voorkomende gevallen speelruimte creëren door het aansprakelijk vermogen te verminderen
  • Gedegen schriftelijke vastlegging van alle overige overeenkomsten en afspraken door actualisering en aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan toevoeging van een non-regres overeenkomst

Laat u adviseren:

Laat u adviseren:

Emile Zijlstra, belastingadviseur bij Flynth:
"In de praktijk blijkt dat bij een groot deel van de MKB-ondernemers met een bv-structuur die bescherming onvoldoende is. Sommige afspraken halen die zelfs onderuit. Bijvoorbeeld door de wijze waarop de bankfinanciering is vastgelegd."

Wat Flynth voor u kan doen

Laat u adviseren:

Laat u adviseren:

Claudia Hilhorst,  juridisch adviseur bij Flynth:
“Ik kan me goed voorstellen dat u als ondernemer denkt: ‘Ik heb een bv, dus is mijn privévermogen veilig. Ik heb het goed geregeld’. Maar wat als dat toch niet het geval blijkt te zijn?”

Laat u adviseren:

Laat u adviseren:

Michiel Hoogkamer, bedrijfsjuridisch adviseur bij Flynth:
"Gaat de bv failliet, dan raakt dat alleen de vennootschap. Uw privébezittingen blijven in principe buiten schot. Toch gebeurt het regelmatig dat een bestuurder bij een faillissement zelf aansprakelijk wordt gesteld voor verplichtingen van de bv of het tekort in het faillissement."