Subsidieregeling Praktijkleren

Subsidieregeling Praktijkleren

Heeft u een werk- leerplaats gedurende het schooljaar 2020-2021 aangeboden? Dan heeft u mogelijk recht op de Subsidie Praktijkleren.

Biedt u als werkgever begeleiding aan een leerling, student of deelnemer van een beroepsopleiding? Vraag dan de Subsidieregeling Praktijkleren aan. Het maximale subsidiebedrag per deelnemer bedraagt € 2.700 per schooljaar.

Laat de Subsidie Praktijkleren niet aan u voorbijgaan!

Met deze subsidieregeling stimuleert de overheid werkgevers om praktijk- en werkleer plaatsen aan te bieden. Kom erachter of u hiervoor in aanmerking komt en hoe u deze subsidie aanvraagt.

Lees onze whitepaper en krijg antwoord op vragen als:

  • Voor wie is de subsidie ?
  • Voor welke leerlingen en studenten kunt u het aanvragen?
  • Wat zijn de voorwaarden?

De aanvraag voor subsidie gaat per studiejaar en dient u achteraf in. Voor deze subsidieaanvraag gaat het dus om het studiejaar 2020-2021.

Tijdvak van de subsidieaanvraag

Tijdvak van de subsidieaanvraag

Vanaf 2 juni 2021 is de nieuwe indieningsronde open. Deze loopt t/m 16 september 2021 (17.00 uur).

Over de subsidieregeling

De Subsidieregeling praktijkleren is er om werkgevers te stimuleren om leerplaatsen aan te bieden. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling of student. Het maximale subsidiebedrag per deelnemer bedraagt 2.700 euro.  

Direct hulp bij de subsidieaanvraag?

Veel werkgevers komen in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. Flynth informeert u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem hier vrijblijvend contact op met een adviseur van Flynth.