Helène Roele

Senior Bedrijfsadviseur

Ervaring

Ruim 25 jaar begeleid ik agrarisch ondernemers bij ingrijpende processen en keuzes in gezin en bedrijf. Na de HAS (bedrijfseconomie) heb ik nog diverse andere opleidingen gevolgd: integrale psychologie, ondernemerscoaching, loopbaanbegeleiding, mediation, NLP en TA. De combinatie van financieel-economisch en psychologisch ‘mensgericht’ onderlegd zijn, maakt dat ik mijn werk als mediator, bedrijfsadviseur en ondernemerscoach goed kan uitvoeren. Ik werk veel met familiebedrijven, waar de familie- en zakelijke band met elkaar vervlochten zijn.

 

Mijn werkterreinen zijn vooral:

  • Ondernemerscoach en bedrijfsadviseur : het begeleiden van ondernemers bij het maken van structurele keuzes en het uitvoeren van die keuze, begeleiden van veranderingsprocessen binnen of buiten het bedrijf, ontwikkelen van ondernemerscompetenties, procesbegeleider. Als zodanig ben ik ook werkzaam voor het Vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren.
  • Mediator en pre-mediator:  het begeleiden van samenwerkingsverbanden en bedrijfsopvolging, leren communiceren, verwachtingen managen, afspraken maken en je eraan houden, de samenwerking laten werken, stagnaties oplossen en beweging creëren. Als NMI gecertificeerd mediator begeleid ik zakelijke conflicten, samenwerkingsconflicten, bedrijfsopvolging, familierelaties, familiezaken, maak zaken bespreekbaar, steeds met de focus op het  behoud en/of verbetering van de relatie.

Voor mij betekent mediation: zaken bespreekbaar en werkbaar maken, elkaar leren begrijpen, verwachtingen afstemmen, stagnaties oplossen en weer verder kunnen.

Een steeds groter onderdeel van mijn werk is het ‘Onderhoud van de samenwerking’: periodiek afstemmen van verwachtingen en zaken bespreekbaar houden.

Quote: ‘Ik wil mensen helpen wederzijdse verwachtingen af te stemmen, en samenwerkingen weer laten werken.’