Praktijkverhaal

Zuid-Afrikaanse IT’er verovert de wereld samen met Flynth

Gepubliceerd: 05-09-2017, laatst gewijzigd: 05-09-2017

Het Zuid-Afrikaanse IT-bedrijf IoT.nxt staat op het punt de wereld te veroveren met een revolutionaire softwareoplossing. Hun oplossing maakt het Internet of Things (IoT) voor industriële bedrijven écht toegankelijk. Vanuit de hele wereld is er interesse. Het nieuwe hoofdkantoor komt in Den Haag. Flynth begeleidt de stap naar Nederland en straks de rest van de wereld. Dit wordt een echte kickstart!

CEO Joe Bester komt speciaal in Nederland wonen om vanaf september het nieuwe hoofdkantoor te leiden. Flynth is al volop betrokken bij het opstarten van de Nederlandse activiteiten en het opzetten van de Nederlandse structuur. Hierbij vertrouwt IoT.nxt op Flynth’s internationale kennis, ervaring en netwerk. Flynth levert onder meer ondersteuning op financieel-, accountant-, belasting- en juridisch vlak.

Unlocking the Internet of Things

Het potentieel van IoT is gigantisch. Onderzoeksbureau McKinsey schat dat de totale economische impact in 2025 $ 3,9 tot $ 11,1 triljoen per jaar is. Hiervoor moeten de huidige softwaresystemen wel goed met elkaar verbonden zijn. Alleen dan kan de beschikbare data volledig worden benut. In het verbinden van de verschillende systemen zit ‘m de uitdaging.

Joe Bester vertelt: “Iot.nxt is dé oplossing voor dit probleem. Bij veel grote IoT- en dataplatforms gaat het vaak mis omdat de verschillende (onafhankelijke) ict-onderdelen binnen een organisatie niet met elkaar verbonden kunnen worden. Onze softwareoplossing slaat wel de brug tussen de verschillende systemen die in grotere organisaties worden gebruikt. Dit zijn er al snel 10 tot 15. IoT wordt zo ineens beheersbaar. Met ons framework praten apparaten, personeel, netwerken en processen met elkaar. De bestaande infrastructuur wordt aan onze oplossing gekoppeld en uiteindelijk gepresenteerd via één platform. De oudere bestaande systemen worden direct geïntegreerd in het platform. Hierdoor is onze oplossing flexibel, en makkelijk aan te passen aan iedere ontwikkeling binnen een organisatie.”

Gids in Nederland

IoT.nxt gaat voor snelheid en zocht daarom een ervaren Nederlandse partij met internationale ervaring. Op advies van de Zuid-Afrikaanse adviseur Natie Engelbrecht koos Bester voor Flynth. Joe vertelt: “Flynth is onze one-stop full-service boekhoudkundige en adviserende partner. Ze regelen de boekhouding, de voorbereiding van de Nederlandse bv, de belastingen en de lonen. Verder helpen ze bij praktische zaken als werkvisa en het vinden van een geschikt bedrijfspand. Ze doen alles wat in hun mogelijkheden ligt voor een goede start van IoT.nxt. De combinatie van kijken naar onze klantbehoefte en de aanwezige internationale expertise is voor ons een pluspunt. Daarnaast hebben ze binnen Europa een uitgebreid netwerk van collega-accountants en -adviseurs.”

Stepstone naar de wereld

IoT.nxt bestaat pas sinds 2015 en groeit snel: de omzet verdrievoudigde het afgelopen jaar. De softwareoplossing heeft al verschillende Zuid-Afrikaanse prijzen gewonnen. Verder zijn er grote investeringsbedragen opgehaald. Waaronder recent 100 miljoen Rand (ongeveer 7 miljoen euro) voor de wereldwijde uitrol. Bester: “We krijgen veel internationale aandacht. Er is concrete interesse uit Europa, China en de VS. Om beter in het internationale technologische speelveld mee te doen verplaatsen we ons hoofdkantoor naar het buitenland. Waarop Natie Engelbrecht ons Nederland adviseerde. Nederland is een groot technologiecentrum in Europa. Het ligt geografisch gunstig, er is veel ervaren technologisch personeel en er zijn belastingverdragen met meer dan 80 landen. Kortom: voor ons de ideale stepstone!”

Persoonlijk en professioneel

Bester waardeert de manier van werken en de aanpak van Flynth. “We hebben in René Peeters één vast aanspreekpunt. Hij kent ons bedrijf en onze aspiraties goed. Iedere vraag beantwoordt hij snel of legt hij aan de juiste Flynth-expert voor. Het persoonlijke contact met René en zijn collega’s vind ik belangrijk. Als je uit een ander land komt, is het fijn als er een professionele partij is die je verder helpt. Omdat het contact prettig verloopt, wordt de stap naar Nederland alleen maar aangenamer!”

Ook de stap via Nederland maken?

Bester: “Het is aantrekkelijk en relatief eenvoudig om als internationaal bedrijf in Nederland te starten. Wel is het slim om alles goed te plannen en te regelen. Wij doen dit in Zuid-Afrika met FINVISION en in Nederland met Flynth. FINVISION is onze Zuid-Afrikaanse accountant en adviseur. Zij werken al langer samen met Flynth en brachten ons zo met elkaar in contact. Dat maakte voor ons de keuze voor Flynth logisch. Beide zijn een goede partij voor Zuid-Afrikaanse bedrijven die naar Europa en Nederland willen!”

Flynth-adviseur vertelt

René Peeters: “Ik leerde Joe Bester kennen via mijn contacten met het Zuid-Afrikaanse FINVISION. Al snel merkte ik dat IoT.nxt veel potentie heeft. Om dit optimaal te benutten is een goede solide basis in Nederland nodig. Zodat er een ware kickstart gemaakt wordt.”

“Ik vind het leuk om deze kickstart mede te regisseren. Vanuit mijn expertise als nationale en internationale belastingspecialist kijk ik wat Joe en zijn collega’s nodig hebben om te slagen in Nederland. We bieden Joe en IoT.nxt in Nederland het platform voor al hun vragen. We investeren samen in de basis om straks de successen te delen.”

“Het komende jaar gaan we de activiteiten in Nederland inrichten en alles klaarmaken voor de Europese uitrol. Hiervoor maken we gebruik van het internationale accountants- en adviseursnetwerk BKR, waar Flynth lid van is. Zo is er in bijna ieder Europees land een betrouwbare partner! Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking en naar de ontwikkeling van IoT.nxt!”

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen

René Peeters Senior Belastingadviseur bij Flynth René Peeters

Rene.peeters@flynth.nl