My Flynth
Nieuws

Wijzigingen sectorindeling: 3 belangrijke maatregelen

Gepubliceerd: 10-07-2018, laatst gewijzigd: 10-07-2018

Op 1 januari 2020 wordt de sectorpremie afgeschaft. Vanaf dan bepaalt het soort contract (vast of flexibel) de hoogte van de WW-premie. Dit vloeit voort uit het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Onlangs zijn er al drie maatregelen getroffen. Ontdek waar u rekening mee kunt houden.

Sinds 29 juni geldt voor u het volgende:

  1. U kunt wijzigingen in de sectorindeling niet meer met terugwerkende kracht aanvragen en over deze periode de teveel betaalde premie terugkrijgen.
    Vraagt u om een andere sectorindeling? Dan kan die alleen nog maar op een datum in de toekomst ingaan. Er is één uitzondering: Hebt u door een verkeerde indeling te weinig sectorpremie betaald? Dan kan de Belastingdienst de indeling wél met terugwerkende kracht veranderen.
  2. U kunt geen gesplitste aansluitingen meer aanvragen.
    De Belastingdienst behandelt geen verzoeken meer om verschillende delen van de onderneming in verschillende sectoren in te delen.
  3. U kunt geen groepsaansluitingen meer aanvragen.
    De Belastingdienst behandelt geen verzoeken meer om concerns, nevenbedrijven en –instellingen in dezelfde sector in te delen.

De maatregelen hebben geen invloed op hoe u op dit moment bent ingedeeld. Dus hebt u al een gesplitste aansluiting of een groepsaansluiting? Dan houdt u deze zolang u aan de voorwaarden voldoet.

De nieuwe maatregelen worden zo snel mogelijk verwerkt in het Handboek Loonheffingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 73 50.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Esther Hutten - Maathuis

Esther.Hutten@flynth.nl