Webinar Bedrijfsoverdracht in Harmonie geeft antwoord op vele vragen

 
Webinar Bedrijfsoverdracht in Harmonie geeft antwoord op vele vragen
Gepubliceerd: 18-07-2023, laatst gewijzigd: 19-07-2023

Hoeveel tijd kost een bedrijfsoverdracht? Heeft een familieconvenant juridische waarde? Waar ligt de expertise van Flynth op dit gebied? Deze en andere vragen kwamen aan bod in het Flynth-webinar Bedrijfsoverdracht in Harmonie.

Marco Tromp, belastingadviseur en Arnout de Vries, bedrijfskundig adviseur gaven de antwoorden en namen de kijkers mee in het proces van een bedrijfsoverdracht via een fictief familiebedrijf.

Kijk hier het webinar terug.

Aan de hand van de fictieve familie Van Dijk met de ouders als eigenaar, twee kinderen die al in het bedrijf werken, een derde kind dat liever wat anders gaat doen en een schoonzoon die niet zo lekker in de familie ligt, werd duidelijk gemaakt waar de uitdagingen, kansen en valkuilen liggen.

Goede afspraken maken

De belangrijkste conclusie is dat het bij een overdracht belangrijk is om met elkaar in gesprek te gaan. ‘Juist op het moment dat het goed gaat en dat er harmonie in de familie is, is het belangrijk om samen afspraken te maken. Dan kun je daar op terugvallen als je voor dilemma’s komt te staan.’

De adviseurs van Flynth helpen om die gesprekken in goede banen te leiden, vertelt Marco: ‘We kiezen niet de kant van de ouders of de kinderen. We gaan er echt tussen staan. Daarmee zorgen we er met maatwerk voor dat de familieleden samen de toekomst in kunnen.’

Alle expertises in huis

De werkwijze van Flynth helpt om een overdracht goed te laten verlopen voor alle betrokkenen. Flynth heeft alle benodigde expertises in huis, van fiscalisten en financieel experts tot juristen. Met hun hulp kunnen afspraken uit het familieconvenant worden vertaald naar officiële, rechtsgeldige documenten zoals een aandeelhoudersovereenkomst of een testament.

Meer weten over de bedrijfsoverdracht?

Overdacht van levenswerk goed geregeld met familieconvenant

Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR): versoberingen op komst

Uw familiebedrijf overdragen is complex, dus begin op tijd

Bedrijfsoverdracht | Advies (flynth.nl)

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Webinar

Geschreven door: