My Flynth
Blog

Wat leer ik veel bij Flynth

Gepubliceerd: 12-04-2018, laatst gewijzigd: 31-12-2018

Op de middelbare school wist ik het al: ik wil accountant worden. Toch bewandelde ik eerst een ander pad. Ik studeerde bouwtechnische bedrijfskunde, ruimtelijke ordening en planologie en volgde zelfs een tijdje een fitnesscursus, maar het idee om accountant te worden bleef knagen. Daarom nam ik vorig jaar de stap om alsnog Accountancy te gaan studeren. Nu werk ik sinds kort als Assistent Accountant bij Flynth Haarlem/Amstelveen.

Ik hoorde voor het eerst van Flynth via een studiegenoot. Hij werkte bij Flynth in Groenlo en vertelde mij over zijn werkzaamheden en de sfeer op de werkvloer. Hij sprak er zo gedreven over dat ik ook enthousiast werd. Ik besloot mijn cv op te sturen en er bleek bij Flynth Aalsmeer nog een plek vrij. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Nu werk ik 4 dagen in Aalsmeer en op vrijdag volg ik les aan de HAN in Arnhem.

Samenwerken, één team

Wat mij aanspreekt bij Flynth is de cultuur. Toen ik hier op mijn eerste dag binnenstapte, voelde ik me al snel op mijn gemak. Mijn collega’s zijn hartelijk en helpen mij graag verder bij vragen. Hoe anders is dat in sommige andere kantoren. In onze sector gaat het (helaas) vaak om targets halen en persoonlijk gewin. Bonussen verdwijnen er in de zakken van de partners. Bij Flynth niet. Hier werken we als één team samen, zodat we de ondernemers in onze regio maximaal ondersteunen. En omdat Flynth een stichting is, vloeit de winst terug in de organisatie. Een structuur waar ik achter sta.

Onverwachte eerste kennismaking

Een goed voorbeeld van die hartelijkheid is dat ik al vóór mijn eerste werkdag werd uitgenodigd voor de jaarlijkse kookworkshop, ter afsluiting van het jaar. Een onverwachte eerste kennismaking met mijn collega’s. Behalve de vestigingsdirecteur en één van de accountants die aanwezig waren bij het sollicitatiegesprek kende ik nog niemand. Ik had er nog geen dag gewerkt. Maar omdat ik al was aangenomen, was ik ook welkom. Heel bijzonder vond ik dat: ik maakte direct al deel uit van het team.

Van jaarrekening tot aangifte

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heb Ik me in al heel wat mooie opdrachten mogen vastbijten. Als Assistent Accountant stel ik onder meer jaarrekeningen samen, maak ik balansen op en zorg ik ervoor dat de administratie van de ondernemer hier perfect op aansluit. Ook verzorg ik btw-aangiften en aangiften voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Uiteenlopende ondernemers

Voor mij is elke werkdag anders. Dat komt mede door de variëteit aan ondernemers in deze regio. Met Flora Holland hier om de hoek helpen we in Aalsmeer veel bloemenkwekerijen. Je vindt hier ook veel agrarisch ondernemers, tuinbouwers en mkb’ers. Zo hielp ik 2 weken geleden nog een sushirestaurant met de btw-aangifte. Nu buig ik me over de jaarrekening van een bloemenkwekerij. Dat vind ik extra uitdagend. Op de bloemenveiling wordt de volledige betaling namelijk op één hoop gegooid. Ik moet dit dan weer zorgvuldig splitsen, verdelen per veilinglocatie en bijvoorbeeld ook verrekenen met vervoerders. Er komt van alles bij kijken.

Complexe opdrachten

Bij Flynth krijg ik het vertrouwen om direct al complexere opdrachten op te pakken. Zo mocht ik in één van mijn eerste weken een kwekerij helpen met de btw-aangifte. Alle bijzonderheden die je kan bedenken, kwamen voorbij. De ondernemer was eigenlijk al gestopt en verhuurde nu chalets. Een gedeelte van de btw werd verlegd, een ander gedeelte niet. En de btw bleek ook niet helemaal juist aangegeven te zijn. Het was veel uitzoekwerk en uiteindelijk hebben we de aangifte in goede banen kunnen leiden.

Belangrijke praktijkervaring

Ander voorbeeld: ik verzorgde onlangs de aangifte inkomstenbelasting van een ondernemer die vorig jaar is overleden. Ook daar komen andere zaken bij kijken dan bij een ‘normale’ aangifte. Je krijgt ook te maken met de nabestaanden. Dat zijn dingen die je niet op school leert. Ik doe dus direct al belangrijke praktijkervaring op.

Werk en privé: goede balans

Ik werk in Amstelveen, studeer in Arnhem en woon in Hilversum. Ik zit dus best veel in de auto en het is soms best druk. Het is dan ook prettig dat we bij Flynth Aalsmeer onze tijden flexibel mogen indelen. Start je om 7 uur? Dan is het prima als je om half 4 weer huiswaarts keert. En als ik iets moet doen voor school, krijg ik daar tijd voor. Natuurlijk werk ik wel eens een avond over, dat hoort er gewoon bij. Maar het is wel ‘tijd voor tijd’. Een goede balans tussen werk en privé is hier belangrijk.

Klantcontact en verder groeien

In mijn functie draait het nu nog veel om ‘de cijfers’. Dat vind ik mooi: ik houd ervan om dingen uit te zoeken en uit te pluizen totdat alles 100% klopt. Natuurlijk wil ik in de toekomst ook graag kennismaken met de ondernemers áchter die cijfers. Dan schuif ik graag aan tijdens een periodiek overleg of bespreking van het jaarrapport. Om de ondernemer echt te leren kennen. Dat vind ik belangrijk.

Ook heb ik de ambitie om verder te groeien. Flynth geeft mij daarin alle ruimte. Mijn opleiding duurt nog 3,5 jaar. Daarna wil ik graag een master doen, zodat ik ondernemers in de regio straks ook als AA-accountant maximaal kan ondersteunen.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Bart van Nispen

Bart.vannispen@Flynth.nl