Nieuws

Vraag nu de Subsidieregeling praktijkleren 2021/2022 aan

Vraag nu de Subsidieregeling praktijkleren 2021/2022 aan
Gepubliceerd: 28-06-2022, laatst gewijzigd: 06-07-2022

Biedt u als werkgever begeleiding aan een leerling, student of deelnemer van een beroepsopleiding? Vraag dan de Subsidieregeling praktijkleren aan. Het maximale subsidiebedrag per deelnemer bedraagt € 2.700 per schooljaar. Met deze subsidieregeling stimuleert de overheid werkgevers om praktijk- en werkleer-plaatsen aan te bieden. 

Voor wie is de Subsidieregeling praktijkleren? 

Hebt u een erkend leer- of opleidingsbedrijf en biedt u studenten en deelnemers in diverse onderwijsniveaus een werkplek? Dan is de Subsidieregeling praktijkleren voor u bedoeld. U ontvangt subsidie naar verhouding van de periode waarin u begeleiding heeft verzorgd. Deelnemers kunnen elk moment van het studiejaar starten of stoppen bij uw bedrijf.  

Voor welke doelgroepen kunt u de subsidie aanvragen? 

De voorwaarden voor de subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie. Gedetailleerde informatie hierover vindt u op www.rvo.nl. U kunt de Subsidieregeling praktijkleren onder voorwaarden aanvragen voor verschillende doelgroepen: 

  • vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen. 

  • mbo-studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL, geldt niet voor BOL). 

  • hbo-studenten in de sectoren techniek, gezondheidszorg, gedrag en maatschappij of landbouw en natuurlijke omgeving. 

  • promovendi en technologische ontwerpers in opleiding. 

  • VSO: een praktijkleerplaats voor een leerling in het laatste schooljaar van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) met uitstroomprofiel ‘arbeidsmarktgericht’ of uitstroomprofiel ‘vervolgonderwijs leerwerk-traject’. 

  • PRO: een praktijkleerplaats voor een leerling in het laatste schooljaar van het Praktijkonderwijs. 

  • Entree-opleiding in het vmbo: een praktijkleerplaats voor een leerling die een basisberoepsgerichte leerweg in het voortgezet onderwijs volgt die is ingericht als entreeopleiding dat wordt verzorgd als beroepsbegeleidende leerweg. 

Hoe kan Flynth u helpen? 

Flynth HR Services helpt u graag bij het aanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren. Samen met u inventariseren wij de lopende trajecten. Daarna beoordelen wij of de leerling voldoet aan de voorwaarden voor de subsidie. We helpen u bij de administratieve handelingen en nemen u de subsidieaanvraag uit handen. 

Vragen? 

 Neem gerust contact op met uw adviseur of een Flynth-kantoor bij u in de buurt of stel uw vraag via het ‘Stel uw vraag formulier’.  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Remco Lootens Adviseur HR Services bij Flynth Remco Lootens