Voucherregeling MKB Fryslân geopend

 
Voucherregeling MKB Fryslân geopend
Gepubliceerd: 13-02-2023, laatst gewijzigd: 24-01-2024

Vanaf 6 februari 2023 is de voucherregeling MKB Fryslân opengesteld. Advies over de ontwikkeling van uw onderneming, slim omgaan met processen of inspelen op thema’s zoals duurzaamheid en krapte op de arbeidsmarkt: met deze subsidieregeling van de provincie krijgt u financiële ondersteuning om als Friese ondernemer uw kennis te verbreden.  Flynth kan u helpen bij het aanvragen van vouchers.

De subsidieregeling heeft tot doel Friese MKB-ondernemingsactiviteiten op het gebied van innovatie, bedrijfsontwikkeling of strategisch HR te stimuleren. Is uw bedrijf gevestigd in de provincie Fryslân en bent u hier actief, dan kunt u gebruik maken van de voucherregeling. Deze subsidie is een mooie kans voor de Friese ondernemer, vinden Dennis Hagen en Ruud Koehof van Flynth: “Voor onze Friese ondernemers die rondlopen met mooie bedrijfsplannen of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om ontwikkeling van uw bedrijf of HR advies.”

Subsidie voor bedrijfsontwikkeling

Ruud Koehof, bedrijfskundig adviseur bij Flynth in Drachten: “Ondernemers kunnen met subsidie externe kennis inschakelen om hun bedrijf en bedrijfsvoering te verbeteren. Het budget is beschikbaar voor twee onderdelen: bedrijfsontwikkeling en strategisch HR. Een aanvraag dien je in voor één onderdeel tegelijk. Onder bedrijfsontwikkeling, de grootste pot, valt het opstellen van een adviesplan over innovatie, financiering en procesoptimalisatie. Ook een bedrijfsplan laten opstellen is mogelijk.”

Strategisch HR advies

Dennis Hagen, bedrijfskundig adviseur bij Flynth in Joure geeft aan dat strategisch HR advies zeer waardevol is: “Met de voucherregeling krijgen ondernemers financiële ondersteuning om een HR-beleidsplan te laten opstellen of de opleiding strategische ondernemersontwikkeling te volgen. Je leert hoe je groei kunt realiseren; door minder met de waan van de dag en meer strategisch bezig te zijn. Andere scholing aanvragen via deze regeling is overigens niet mogelijk, ook niet voor medewerkers.”

Hulp bij aanvragen voucherregeling MKB Fryslân

De maximale subsidie die u kunt aanvragen is 50% van de kosten (met een maximum van €2.500,- voor de meeste adviestrajecten) die u maakt om uw kennis op het gebied van bedrijfsontwikkeling of strategisch HR advies te verbreden. De adviseurs bij Flynth in Friesland kunnen u helpen bij het aanvragen van de voucherregeling en u adviseren over de verschillende subsidieregelingen.

Gebruikmaken van de voucherregeling voor Friese ondernemers?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Een van onze adviseurs in Friesland neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Flynth bezoeklocaties in Friesland

U bent van harte welkom bij Flynth in Friesland op een van onze bezoeklocaties: Drachten, Dokkum, Franeker, Joure, Leeuwarden, Sneek en op Terschelling en Ameland.

 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: