My Flynth
Tip

Voorkom onnodig nadeel belastingrente: dien nú uw aangifte in

Gepubliceerd: 26-03-2019, laatst gewijzigd: 29-03-2019

Als u nog geen aangifte heeft gedaan voor de vennootschaps- of de inkomstenbelasting, is het verstandig om dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Door alvast een voorlopige aangifte in te dienen, kunt u voorkomen dat de Belastingdienst een rente van 4% of zelfs 8% in rekening brengt.

Bij het vaststellen van aanslagen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting kan de Belastingdienst belastingrente in rekening brengen. De fiscus gaat hier onder meer toe over als u bepaalde termijnen voor het indienen van uw aangifte overschrijdt. Het gaat vaak om forse bedragen. Voor de inkomstenbelasting bedraagt de belastingrente namelijk minimaal 4%. Bij de vennootschapsbelasting gaat het zelfs om minimaal 8%.

Desnoods een voorlopige aangifte

U kunt de kans op dit fiscale nadeel aanzienlijk verkleinen of zelfs wegnemen door tijdig aangifte te doen. Is een definitieve aangifte niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat uw jaarrekening nog niet definitief is? Dan biedt een voorlopige aangifte uitkomst. In alle gevallen geldt dat u geen belastingrente betaalt als de fiscus de uiteindelijke aanslag conform uw aangifte oplegt.

Belastingrente voorkomen: zo pakt u dat aan

Vennootschapsbelasting:

Dien uw aangifte 2018 in vóór 1 april 2019.

Inkomstenbelasting:

Dien uw aangifte 2018 in vóór 1 mei 2019.

Als definitieve aangifte (nog) niet mogelijk is:

Dien uw voorlopige aangifte 2018 in vóór 1 mei 2019.

Meer informatie

Meer uitleg vindt u op belastingdienst.nl: belastingrente 

Hulp nodig? De specialisten van Flynth ondersteunen u graag. Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden, stuur een mail naar belastingadvies@flynth.nl  of bel 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Ed Schregardus

Ed.Schregardus@flynth.nl