My Flynth
Vitaliteit in uw organisatie

Vitaliteit: van luxe naar noodzaak

Gepubliceerd: 05-11-2018, laatst gewijzigd: 05-11-2018

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper. En als werkgever zoekt u wellicht naar manieren om nieuw talent te vinden. Hierbij wordt vaak veel aandacht geschonken aan employer branding. Maar denk ook aan uw huidige personeelsbestand. Want bestaand personeel binden is mínstens zo belangrijk als nieuw talent aantrekken.

Een goede manier om medewerkers te binden (en boeien) is door aandacht te besteden aan vitaliteit. Onderzoek heeft aangetoond dat vitaliteit zorgt voor een betere productiviteit, een lager verzuim én meer bevlogen werknemers.

Duurzame inzetbaarheid

Vitaliteit is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Bij duurzame inzetbaarheid kijkt u naar de effecten van vandaag op morgen en later. Dit heeft vaak beleidsmatige resultaten tot gevolg. Denk daarbij aan:

  • balans in functiewaardering en beloning
  • inzet van de juiste kwaliteiten van medewerkers
  • loopbaanmanagement

Kortom: een levensfasebewust personeelsbeleid.

Gezondheid en welzijn

Vitaliteit gaat veel meer over de gezondheid en het welzijn van vandaag. Hoe zit uw medewerker in zijn vel? Hoe is zijn gezondheidssituatie? En kan u als werkgever daarin ondersteunen en begeleiding bieden?

Laat zien dat u investeert in vitaliteit

Het is van belang dat u uitdraagt dat u de vitaliteit van uw mensen belangrijk vindt. En dat u bereid bent om daarin te investeren. Want steeds meer werknemers wegen dit mee in hun keuze voor een nieuwe werkgever. In de huidige arbeidsmarkt besluit u als werkgever niet meer of de werknemer bij u mag komen werken. De werknemer maakt zelf zijn keuze, uit de (vele) aanbiedingen die hij krijgt. En een werkgever die zich actief inzet voor het welzijn van zijn medewerkers heeft dan vaak een streepje voor!

Win-win

Besteedt u aandacht en zorg aan vitaliteit onder uw werknemers? Bijkomend voordeel voor u is dan dat de productiviteit toeneemt, terwijl het ziekteverzuim doorgaans reduceert. Een win-winsituatie dus. En een effect dat in cijfers inzichtelijk gemaakt kan worden.

Meer informatie

Wilt u aan de slag met vitaliteit in uw organisatie? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met uw adviseur. Flynth is ook bereikbaar via arbeidszaken@flynth.nl of 088 236 73 50.

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Gerrie van Elswijk - Hoek

Gerrie.VanElswijk@flynth.nl