Coronamaatregelen

Vaststellingsaanvragen noodfonds sierteelt, voedingstuinbouw en fritesaardappelen

Vaststellingsaanvragen noodfonds sierteelt, voedingstuinbouw en fritesaardappelen
Gepubliceerd: 08-10-2020, laatst gewijzigd: 08-10-2020

Heeft u een voorschot ontvangen uit het noodfonds sierteelt, voedingstuinbouw en fritesaardappelen, dan heeft nog tot 31 oktober 2020 de tijd voor het indienen van de definitieve aanvraag voor de tegemoetkoming (vaststellingsaanvraag). Afhankelijk van de omvang van de subsidie is hierbij een eigen verklaring, derden- of een accountantsverklaring nodig. Heeft u volgens uw eigen berekeningen recht op een tegemoetkoming < € 25.000, dan stuurt u een eigen verklaring mee bij uw vaststellingsaanvraag. Op de website van de RVO vindt u het model.

Het heeft lang geduurd, maar in de afgelopen weken is de informatie over de derden-verklaring beschikbaar gekomen en hebben wij deze werkzaamheden kunnen opstarten. Als u een subsidie heeft aangevraagd, waarbij een derden-verklaring nodig is, neem dan contact met ons op als deze werkzaamheden nog niet zijn gestart of gepland. 
Ook kunnen onze Flynth medewerkers u ondersteunen bij het opstellen en indienen van de vaststellingsaanvraag. 

Een tegemoetkoming > €125.000

Vraagt u een tegemoetkoming > €125.000, dan kunt u vooralsnog geen vaststellingsaanvraag indienen. Bij deze vaststellingsaanvraag moet een accountantsverklaring meegezonden worden. Tot nu toe heeft de RVO nog geen duidelijkheid gegeven over de exacte inhoud van deze verklaring. Wij realiseren ons, net als u, dat de inlevertermijn steeds dichter bij komt. Daarom doen wij ook ons uiterste best om via onze beroepsorganisatie voor accountants (NBA) en onze contacten bij de RVO om verlenging van de inlevertermijn te vragen. Wij houden voor u de berichtgeving nauwlettend in de gaten en informeren u zo snel mogelijk bij nieuwe ontwikkelingen. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Anja Bast - den Hollander Directeur Vaktechniek bij Flynth Anja Bast - den Hollander

anja.bast@flynth.nl