My Flynth
Nieuws

Vanaf 2019 compensatie transitievergoeding na ziekte

Gepubliceerd: 21-12-2016, laatst gewijzigd: 22-12-2016

Betaalt u transitievergoeding voor een werknemer die u na twee jaar ziekte alsnog heeft ontslagen? Dan ontvangt u pas vanaf 2019 compensatie hiervoor en niet al in 2018. Wel zal de regeling met terugwerkende kracht gaan werken.

Het uitstel komt doordat het UWV nog allerlei procedures en IT-systemen moet aanpassen. En daar is meer tijd voor nodig.

Slapend dienstverband

De regeling biedt een oplossing voor (kleine) werkgevers, die nu vaak in de problemen komen omdat zij alsnog een transitievergoeding moeten betalen nadat een zieke medewerker al twee jaar is doorbetaald. Veel werkgevers houden hun werknemers na die tweejaarstermijn daarom maar in dienst in een ‘slapend dienstverband’, zodat zij geen transitievergoeding verschuldigd zijn.

Dat hoeft in de toekomst niet meer, omdat de transitievergoeding straks wordt gecompenseerd. Om de compensatie te kunnen betalen, wordt de premie voor het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf) vanaf 2019 hoger.

Terugwerkende kracht, hogere premie

De regeling gaat in met terugwerkende kracht. Heeft u vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding betaald? Dan ontvangt u dus achteraf alsnog compensatie.

Verder krijgt u vanaf 1 januari 2018 meer ruimte om de vergoeding bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen te regelen.

Meer informatie?

Voor meer informatie neemt u contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 73 50.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 73 50

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Remco Lootens

Remco.Lootens@flynth.nl