My Flynth
nieuws

Utrechtse MIT-regeling gewijzigd voor nieuwe openstellingen 2018

Gepubliceerd: 20-04-2018, laatst gewijzigd: 20-04-2018

De Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht is gewijzigd. Dit raakt onder meer de landelijke regeling MBK-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Wat houdt dit voor u in? 

MIT-onderdelen
Voor de volgende MIT-onderdelen zijn nieuwe openstellingen, deelplafonds en technische wijzigingen vastgesteld:

  • haalbaarheidsprojecten
  • R&D-samenwerkingsprojecten Groot
  • R&D-samenwerkingsprojecten Klein

Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen twee typen R&D-samenwerkingsprojecten: groot en klein.

Hoogte subsidies
De subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten Groot bedraagt maximaal 35 procent van de totale subsidiabele kosten tot een maximum van 350.000 euro per R&D-samenwerkingsproject en met een minimum van 200.000 euro.

De subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten Klein bedraagt maximaal 35 procent van de totale subsidiabele kosten tot een maximum van 200.000 euro per R&D-samenwerkingsproject en met een minimum van 50.000 euro.

Nieuwe openstellingen
De nieuwe openstellingen voor haalbaarheidsprojecten lopen van 17 april tot en met 6 september 2018. Van 2 juli tot en met 6 september 2018 zijn de openstellingen voor R&D-samenwerkingsprojecten Groot en Klein.

Voor haalbaarheidsprojecten is in totaal 600.000 euro beschikbaar. Voor R&D-samenwerkingsprojecten Groot en R&D-samenwerkingsprojecten Klein samen is maximaal 2.280.000 euro beschikbaar. Daarvan is tot maximaal 50 procent bestemd voor subsidies voor R&D-samenwerkingsprojecten Groot.

Bij haalbaarheidstrajecten vindt de beslissing op de aanvragen in volgorde van binnenkomst plaats (first come, first serve). Bij R&D-samenwerkingsprojecten bepaalt Gedeputeerde Staten op basis van geschiktheid welke aanvragen voorrang krijgen.

Meer wijzigingen
Ook op de onderdelen Groen, Gezond, Slim Fonds en het Nul-op-de-meter Marktintroductiefonds (NOM-MIF) zijn een aantal kleine technische wijzingen aangebracht.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen

Geert Witjes

geert.witjes@flynth.nl