My Flynth
Nieuws

Tips voor de werkgeversverklaring

Gepubliceerd: 21-12-2016, laatst gewijzigd: 27-12-2016

De woningmarkt trekt weer aan. Wellicht vraagt één van uw medewerkers u binnenkort om een werkgeversverklaring voor de hypotheek. We geven u enkele tips om op te letten.

Staat u op goede voet met uw medewerker? Het kan verleidelijk zijn om op de werkgeversverklaring een (tijdelijk) hoger salaris aan te geven. Toch is dit valsheid in geschrifte. Zowel u als uw medewerker kunnen dan dus in de problemen komen. Dat is natuurlijk het laatste wat u wilt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een werkgever gaf voor zijn werknemer een hoger salaris op in de werkgeversverklaring. De werknemer kreeg echter een betalingsachterstand. Uiteindelijk moest hij zijn huis verkopen mét restschuld. En de bank slaagde erin om de werkgever aansprakelijk te stellen voor de restschuld.

Neem een voorbehoud op

Ander punt van aandacht is de (arbeidsrechtelijke) verhouding die u heeft met uw werknemer. In de werkgeversverklaring kunt u vermelden dat u het voornemen hebt om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. In principe kan hieraan geen recht worden verleend. Toch is het slim om een voorbehoud van ‘gelijkblijvend functioneren’ en ‘ongewijzigde (bedrijfs)omstandigheden’ op te nemen.

Voeg een aparte brief bij

Voeg ook een separate brief bij, waarin u aangeeft dat u de verklaring alleen afgeeft voor de hypotheek. Hierin kunt verduidelijken dat dit losstaat van de beslissing om de arbeidsovereenkomst te verlengen of om te zetten naar onbepaalde tijd. Door een duidelijk voorbehoud én aparte brief bij te voegen, voorkomt u onduidelijkheid, discussies en teleurstelling bij uw medewerker.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 73 50.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Remco Lootens

Remco.Lootens@flynth.nl