My Flynth
Nieuws

Tips om uw bedrijfsvisie vorm te geven

Gepubliceerd: 05-02-2016, laatst gewijzigd: 02-06-2016

Boomkwekers opgelet: onderscheid u met een bedrijfsvisie

Essentieel voor elke onderneming in de boomkwekerij: een duidelijke visie. Om te vernieuwen en u te onderscheiden in de huidige aanbodmarkt. Maar het begrip visie is vaak eenvoudiger uit te leggen dan het uit te voeren. In dit artikel leest u hoe u een visie kunt vormen voor uw onderneming.

De visie geeft een duidelijk, visionair en ambitieus beeld van de toekomst van uw bedrijf. U kijkt naar de wereld van nu en de kansen voor de toekomst. U beschrijft uw gewenste droomsituatie.

Aanbodmarkt: onderscheid uzelf

Kijk voor uw visie allereerst naar de huidige werkelijkheid. In veel delen van de boomkwekerijsector is sprake van een aanbodmarkt. Wilt u als bedrijf succesvol zijn? Dan is het belangrijk om u te onderscheiden én waarde aan de producten toe te voegen.

Zo voegt u waarde toe

Waarde toevoegen gaat verder dan een andere kleur pot. Zorg dat u conform de gestelde eisen en in de juiste hoeveelheid levert. Ook een optimale verpakking en just-in-time-delivery is cruciaal. Het gaat erom dat alles klopt: vanaf het eerste stekje tot consument of eindgebruiker. Zorg dat over elk detail is nagedacht. Partnerbedrijven kunnen u hierbij helpen.

Dan uw droomsituatie, de beeldvorming van de toekomst van uw bedrijf. Hierin geeft u uw verwachtingen vorm op basis van de verwachte werkelijkheid over enkele jaren.

Motiveren en anticiperen

Met een visie kunt u invloed uitoefenen op de organisatie. Hiermee motiveert u uw medewerkers en legt u de focus op relevante activiteiten. Een visie schept ook een duidelijk kader. Zo weten u en uw medewerkers altijd op welke wijze de activiteiten uitgevoerd moeten worden én hoe deze passen binnen het groter geheel. Ten slotte kunt u vanuit de bedrijfsvisie anticiperen op onder meer productontwikkeling en vernieuwing van het assortiment.

Visie vormgeven in 4 vragen

Maar hoe pakt u dat nou aan, een visie vormgeven? Hieronder volgen 4 vragen die u hierbij kunnen helpen.
1. Welke ontwikkelingen (economisch, sociologisch, technisch, politiek) zijn belangrijk voor uw bedrijf?
2. Hoe ziet uw toekomst eruit? En de toekomst van de concurrenten?
3. Welke ambities heeft uw bedrijf op de langere termijn?
4. Welke vaardigheden moeten de ondernemers en medewerkers voor de toekomst gaan ontwikkelen?

U ziet: een visie is onmisbaar voor de toekomst van uw bedrijf. Maak er snel een start mee. Heeft u al een visie op papier staan? Zorg er dan voor dat u dit regelmatig toetst aan de praktijk. Uw adviseur kan u ondersteunen. < /p>

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur of met Flynth via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 – 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
Eldert van der Spek

Eldert.vanderSpek@flynth.nl