Coronamaatregelen

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)
Gepubliceerd: 23-03-2020, laatst gewijzigd: 14-04-2020

De TOGS is een tegemoetkoming voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse overheidsmaatregelen in het kader van de coronacrisis. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige gift van €4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen.

Wanneer aan alle voorwaarden is voldaan kan de tegemoetkoming van € 4.000 worden aangevraagd via de RVO. Hier is ook de complete lijst met branches en sectoren die gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling is te vinden.

Aanvragen kunnen door ondernemers worden ingediend van vrijdag 27 maart 2020 tot en met vrijdag 26 juni 2020. De onderneming moet gevestigd zijn in Nederland en de hoofdactiviteit moet blijken uit de inschrijving van peildatum 15 maart 2020 in het handelsregister. De uitbetaling van de gift vindt zo snel als mogelijk plaats nadat de aanvraag is ingediend.

Ondernemers die recht hebben op de TOGS-regeling, maar zien dat zij geregistreerd staan onder een andere zogenoemde SBI-code in het Handelsregister, kunnen dit melden bij de RVO.

De regeling “Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren” (TOGS) is afgelopen vrijdag nader toegelicht in de vorm van vragen en antwoorden.

Meer informatie van de Rijksoverheid

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Judith Guichelaar

Judith.Guichelaar@flynth.nl