nieuws

Stikstofproblematiek vraagt om innoverende agrarische sector

Stikstofproblematiek vraagt om innoverende agrarische sector
Gepubliceerd: 18-03-2021, laatst gewijzigd: 22-06-2022

De stikstofproblematiek stelt agrarische ondernemers die met hun toekomst bezig zijn voor ingewikkelde keuzes. Wacht u met ontwikkelplannen tot helder wordt wat de impact van de problematiek op uw toekomstplannen is of kiest u voor de strategie om juist nu met uw ontwikkelplannen aan de slag te gaan?

De stal van de toekomst

Aanpak van de stikstofproblematiek begint bij de bron, ofwel in de stal. Het uitgangspunt voor de toekomstige stal is en blijft dat het bijdraagt aan de praktische bedrijfsvoering. Daarbij is het uiteraard ook van belang dat het voldoet aan kaders die de omgeving en regelgeving eraan stelt voor nu en zeker ook in de toekomst en dat het financiële plaatje niet uit het oog wordt verloren. Een goede en strategische keuze op het gebied van stalbouw vereist daarom visie en durf. 

Subsidies

Kiest u voor durf? Om juist visie en durf te stimuleren stelt de overheid subsidies beschikbaar. Eén van de subsidiemogelijkheden als het gaat om de aanpak van de stikstofproblematiek, alsmede geur en fijnstof, is de Regeling brongerichte verduurzaming van stal- en managementmaatregelen (SBV). De regeling richt zich op niet-bewezen innovaties voor onder andere de sectoren vleeskalveren, melkgeiten, varkens, leghennen en vleeskuikens. Onze Flynth agro experts kunnen u hierover adviseren en met u kijken naar de mogelijkheden. 

Samen sterk

Alleen ga je snel, maar sommige innovaties komen alleen ver met samenwerking. Dit geldt ook voor innovatieve projecten voor de komende openstelling van de SBV. Om in aanmerking te komen voor een subsidie SBV is een samenwerking tussen minimaal één veehouder en één onderzoeksinstelling benodigd. Een geslaagde samenwerking vraagt tijd, wees u hiervan bewust. Door uw project voortijdig goed op te zetten met de juiste samenwerkingspartner(s) en de juiste ontwikkel- en onderzoeksvragen vergroot u de subsidiemogelijkheden voor het project.

De SBV ondersteunt project in verschillende fase van idee tot en met de realisatie. Vanaf 24 februari tot en met 4 mei 2021 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Flynth helpt u graag verder!

Geschreven door:

Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Geert Bruns Senior Subsidieadviseur bij Flynth Geert Bruns