My Flynth
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina delen wij graag nieuws en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Wilt u automatisch op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in uw branche en van actuele wet- en regelgeving; meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Sectorpremie: is uw onderneming juist ingedeeld?

Gepubliceerd: 26-10-2016, laatst gewijzigd: 26-10-2016

Jaarlijks stelt UWV de sectorpremie vast. De maximale premieverschillen zijn groot. Het is dus van belang dat uw onderneming (nog steeds) correct is ingedeeld. U hoeft de sectorindeling plus de bijbehorende premie niet te accepteren als een ‘vaststaand gegeven’. Een onderzoek is de moeite waard!

Uit de sectorpremie wordt een deel van de werkloosheidsuitkeringen gefinancierd, evenals de ziektewetuitkeringen voor vangnetsituaties en de WGA-lasten van vangnetsituaties. Er zijn 69 sectoren, waarbij de premie per sector wordt vastgesteld. Met een juiste sectorindeling kunt u soms duizenden euro’s besparen.

Gemiddelde sectorpremie daalt in 2017

Uit de ‘nota Premievaststelling Sectorfondsen 2017’ van UWV blijkt:

  • De gemiddelde sectorpremie daalt komend jaar met 0,42 procentpunt: van 1,78 procent in 2016 naar 1,36 procent in 2017.
  • De sectorpremie WW daalt met 0,40 procentpunt.
  • De opslag voor Ziektewet en WGA-lasten daalt met 0,02 procentpunt.
  • Ten opzichte van 2014 is de gemiddelde sectorpremie vrijwel gehalveerd.
     

Hoe wordt uw onderneming ingedeeld?

In welke sector uw onderneming wordt ingedeeld, hangt vooral samen met de functie in het maatschappelijke verkeer en de activiteiten die uw onderneming laat uitvoeren. De Belastingdienst leidt de sectorindeling vaak af uit de omschrijving van de activiteiten zoals die zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Deze omschrijving is vaak te summier om de activiteiten op waarde te kunnen schatten.

Geef relevante veranderingen door

Verschillende situaties kunnen de sectorindeling beïnvloeden. Denk aan een verandering in het productieproces, een fusie of afsplitsing van activiteiten. De Belastingdienst verwacht dat u relevante veranderingen doorgeeft. In de praktijk gebeurt dit niet altijd, waardoor de onderneming een risico loopt.

Beschrijf de bedrijfsactiviteiten

Flynth raadt daarom aan om bij de aanmelding van een nieuwe inhoudingsplichtige de tijd te nemen om de bedrijfsactiviteiten van de onderneming juist en volledig te beschrijven. Want het vermelden van de bedrijfsactiviteiten zoals geregistreerd bij de Kamer van Koophandel kan leiden tot fouten bij de indeling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 73 50.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Helma van Gelsdorp

Helma.vanGelsdorp@flynth.nl