Nieuws

Schip van het jaar MDV-1 Immanuel

Gepubliceerd: 03-11-2016, laatst gewijzigd: 09-12-2016

Het vissersschip MDV-1 Immanuel is door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS) verkozen tot Schip van het Jaar. De uitreiking vond maandagavond plaats tijdens het Maritime Awards Gala in Hilversum.

De prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf ontworpen en af gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. 

De MDV-1 Immanuel is één van de zuinigste en milieuvriendelijkste vissersschepen ooit. In bijzijn van ruim achthonderd maritieme professionals, politici en belangstellenden, werd mede daarom de MDV-1 gekozen tot ‘Schip van het Jaar 2016’. Daarmee is dit schip het nieuwe boegbeeld voor ondernemersgeest en innovatiekracht binnen de maritieme sector geworden.

Bij innovaties in de maritieme industrie ziet men vaak dat van een schip alleen bij één aspect, bijvoorbeeld de voortstuwing, een nieuwe ontwikkeling wordt doorgevoerd. Dit is echter anders bij de MDV-1 Immanuel: hier is werkelijk alles aan de viskotter nieuw ontworpen. De scheepsvorm, indeling, materialen en constructie, voortstuwingsinstallatie en visverwerking zijn allemaal innovaties ten opzichte van de traditionele Noordzee-kotters. Het schip is gebouwd door een samenwerkingsverband van Hoekman Shipbuilding en de Machinefabriek Padmos binnen het innovatieproject Masterplan Duurzame Visserij.

Minister-president Mark Rutte verzorgde de openingsspeech: ,,De Immanuel is een sprekend voorbeeld van het innovatief vermogen van de Nederlandse kottervisserij, Het maakt dat we opnieuw voorop lopen in de wereld.'' De complete openingsspeech van de Minister-president is onder te lezen. (bron: visserijnieuws.nl)

“Voortrekkersrol bij het MDV“

Flynth Urk is de voortrekker geweest bij de totstandkoming van het Masterplan Duurzame Visserij (MDV). Vestigingsmanager en Urker Auke Hoefnagel is vanuit Flynth al jarenlang actief in de visserijsector en is vanaf het eerste begin betrokken bij het masterplan

Lees ook: het dossier Masterplan Duurzame Visserij 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Auke Hoefnagel Clusterdirecteur bij Flynth Auke Hoefnagel

Auke.Hoefnagel@flynth.nl