My Flynth
Nieuws

R&D koolstofarme innovatie Oost-Nederland: vraag subsidie aan

Gepubliceerd: 21-11-2017, laatst gewijzigd: 21-11-2017

De Gelderse ‘Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2017’ is gewijzigd (inclusief subsidieplafonds). Aanleiding is de openstelling van het onderdeel 'Grote R&D-samenwerkingsprojecten: koolstofarme innovatie'. Ontdek wat er verandert en of u in aanmerking komt voor subsidie.

Binnen het onderdeel 'Grote R&D-samenwerkingsprojecten: koolstofarme innovatie’ ontvangt u de subsidie per aanvraag of per subsidieontvanger. Dit komt neer op het volgende:

 • Per aanvraag
  Minimaal 250.000 en maximaal 2.000.000 euro van de subsidiabele kosten.
 • Per subsidieontvanger
  Maximaal 40 procent van zijn deel van de subsidiabele kosten, als de activiteiten zijn gericht op koolstofarme innovatie en experimentele ontwikkeling.
 • Per subsidieontvanger
  Maximaal 40 procent van zijn deel van de subsidiabele kosten, als de activiteiten zijn gericht op koolstofarme innovatie en industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling.

U kunt nog een subsidieaanvraag indienen t/m 28 februari 2018.

Gewijzigde subsidieplafonds

Tegelijk zijn ook de subsidieplafonds gewijzigd:

 • Gelderland: 8.680.000 euro (was 3,2 miljoen euro)
 • Overijssel: 1.050.000 euro (was 0 euro)

De beschikbare middelen worden op basis van ontvangst van de aanvragen verdeeld. Wees er dus op tijd bij.

Over de beleidsregel

Met de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2017 wordt uitvoering gegeven aan het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland (OPOOST) en aan de regionale invulling van de Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT).

R&D-samenwerkingsprojecten

Binnen het onderdeel ‘grote R&D-samenwerkingsprojecten’ kan subsidie worden aangevraagd door twee of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties. Belangrijk is dat minimaal één betrokken mkb-onderneming ook minimaal 35 procent van de kosten maakt en betaalt.

Focus project

Verder moet het project gericht zijn op uitvoering van gezamenlijke experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling. Geen van de organisaties mag meer dan 70 procent van de kosten maken.

Spelregels activiteiten

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten gericht op koolstofarme innovatie. Deze activiteiten moeten gericht zijn op de S3-sector Energie en Milieutechnologie, inclusief biobased economy, eventueel in combinatie met een andere S3-sector (Agro & Food, Health of High Tech Systemen & Materialen ) óf ondersteunende sectoren ICT, water, creatieve industrie, chemie en maakindustrie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Geert Witjes

geert.witjes@flynth.nl