My Flynth
nieuws

RAAK: subsidie voor kennisuitwisseling met hogescholen

Gepubliceerd: 22-12-2017, laatst gewijzigd: 22-12-2017

Bent u mkb-ondernemer en heeft u interesse in kennisuitwisseling met hogescholen, om zo innovatieve producten of diensten te ontwikkelen? Doe mee met de eerste tender in 2018 voor RAAK-mkb. Wellicht komt u in aanmerking voor een mooie subsidie.

RAAK-mkb is onderdeel van de regeling ‘Regionale actie en aandacht voor kenniscirculatie’ (RAAK) en stimuleert samenwerking tussen mkb-bedrijven en hogescholen. De regeling moet kennisuitwisseling verhogen, om zo het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.

Wie vraagt de subsidie aan?
De subsidie kan aangevraagd worden door een hogeschool die door de overheid wordt gefinancierd. U ontvangt maximaal 300.000 euro per project. Deelnemers aan het project dragen bij met cofinanciering (minstens 50 procent van de totale projectkosten). Deze cofinanciering kan zowel in-cash als in-kind plaatsvinden. In totaal is er voor de eerste ronde van 2018 een budget van 3,6 miljoen euro beschikbaar.

Spelregels
De duur van het project is minimaal 18 maanden en maximaal 24 maanden. Tegelijk moet het project worden gestart tussen 1 september 2018 en 1 december 2018.

Aanvraag indienen
Hogescholen kunnen een aanvraag indienen t/m 6 maart 2018 (14.00 uur) via ISAAC, het digitale aanvraagsysteem van NWO.

Tweede ronde
De tweede ronde RAAK-mkb gaat van start in juli 2018. Voor deze ronde kunnen hogescholen een aanvraag indienen t/m 9 oktober 2018.

Over RAAK-publiek
RAAK-publiek financiert onderzoeksprojecten van hogescholen in samenwerking met de publieke sector. De regeling stimuleert samenwerking en kennisuitwisseling tussen hogescholen en professionals uit de publieke sector en heeft als doel het creëren van ruimte voor praktische innovaties die direct aansluiten op de dienstverlening door de sector.

Call voor RAAK-publiek
In 2018 is er één call voor projectaanvragen RAAK-publiek. De call sluit op 28 juni 2018. Eind maart komen de handleiding en het aanvraagformulier voor deze call beschikbaar.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Geert Witjes

geert.witjes@flynth.nl