Loonaangifte

Oproep Belastingdienst: doe tijdig loonaangifte met oog op NOW

Oproep Belastingdienst: doe tijdig loonaangifte met oog op NOW
Gepubliceerd: 10-04-2020, laatst gewijzigd: 14-06-2021

Met het oog op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid roept de Belastingdienst werkgevers op om tijdig hun loonaangifte in te dienen.

Op het speciale Forum voor salarisprofessionals meldt de Belastingdienst onder meer:

Het is heel belangrijk dat u als werkgever tijdig aangifte doet, nu meer dan ooit. We begrijpen dat werkgevers het op dit moment bijzonder moeilijk hebben en er veel geregeld moet worden. Toch willen we - juist nu - een beroep op u doen. De gegevens uit de loonaangifte worden namelijk gebruikt door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Om hier goed uitvoering aan te geven, hebben we uw hulp nodig. Als u op tijd aangifte doet, beschikken de Belastingdienst en het UWV over zo actueel mogelijke gegevens. Daarmee kan zo snel mogelijk worden berekend waar u als werkgever en al uw werknemers die thuis komen te zitten of ziek worden recht op hebben. Daarom doen we een extra appel op u om tijdig uw aangifte te doen. Deze hoeft u als u uitstel van betaling aanvraagt nog niet te betalen.

Wordt uw loonadministratie verzorgd door Flynth dan zal uw salarisadministrateur vanzelfsprekend ook zoveel mogelijk rekening houden met de oproep.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Anja Bast - den Hollander Directeur Vaktechniek bij Flynth Anja Bast - den Hollander

anja.bast@flynth.nl