My Flynth
Nieuws

Openstelling najaarsronde SDE+ 2018

Gepubliceerd: 07-08-2018, laatst gewijzigd: 07-08-2018

Het komende najaar wordt de SDE-subsidie weer opengesteld van 2 oktober tot 8 november. Er is voor deze ronde een totaal budget van € 6 miljard beschikbaar. De SDE+ subsidie staat open voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon, biomassa, geothermie en water.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de voorjaarsronde zijn:

  • Een verlaging van het basisbedrag zon-PV naar € 0,106 per kWh voor projecten tot 1 MWp en een verlaging naar € 0,099 per kWh voor projecten groter dan 1 MWp
  • Openstellingsfases worden verlengd van 1 week naar 2 weken per fase.
  • Bij zon-PV projecten groter dan 1 MW blijft de ingebruiknametermijn staan op 3 jaar. De verplichting voor aanleveren van een opdrachtbevestiging is zowel voor nieuwe als voor reeds afgegeven beschikkingen verlengd van 1 jaar naar 18 maanden na ontvangst van de subsidiebeschikking.

Openstellingsfases

Vanaf 2 oktober is het mogelijk aanvragen in te dienen tot een maximale vergoeding van € 0,09 per kWh. Fase 2 tot een maximale vergoeding van € 0,11 per kWh wordt vanaf 15 oktober 17.00 uur opengesteld en de laatste fase tot een maximale vergoeding van € 0,13 per kWh wordt vanaf 29 oktober 17.00 uur opengesteld.

Inzicht in rentabiliteit van uw project

De belangrijkste regel blijft gehandhaafd: Hoe lager het aangevraagde subsidiebedrag voor een project, hoe groter de kans op toekenning van de SDE+ 2018 subsidie. Voor ondernemers is het daarom belangrijk om vooraf goed inzicht te hebben in de rentabiliteit van het project. Zeker omdat de basisbedragen voor zon-PV opnieuw verlaagd zijn is het lang niet altijd meer mogelijk om een rendabele businesscase te behalen. Voor het maken van een rentabiliteitsberekening kan contact opgenomen worden met het energieteam van Flynth. Het energieteam is bereikbaar via Erwin.Mesu@flynth.nl of Monique.vandermeij@flynth.nl.

Meer informatie over de SDE+ subsidie?

De voorwaarden en specifieke eisen voor het aanvragen van de SDE+ veranderen ieder jaar. De subsidie-adviseurs van Flynth geven u graag daar meer informatie over. Flynth is bereikbaar via subsidiedesk@flynth.nl of via telefoonnummer 088 – 2367777.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Monique van der Meij

Monique.vanderMeij@flynth.nl