My Flynth
Europees Sociaal Fonds

Ondernemer maakt weer kans op subsidie bij duurzame inzetbaarheid personeel

Gepubliceerd: 28-05-2018, laatst gewijzigd: 28-05-2018

Dankzij het Duurzame Inzetbaarheid Programma van het Europees Sociaal Fonds maken bedrijven ook dit jaar weer kans op 50% subsidie bij advieskosten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Met coaching op gezondheid en vitaliteit realiseren ondernemers minder ziekteverzuim en meer gemotiveerde werknemers, met als resultaat ‘duurzame inzetbaarheid’.  De aanvraagtermijn voor bedrijven start op 25 juni en loopt tot en met 29 juni. De subsidieregeling richt zich op ondernemers met meer dan twee medewerkers in dienst, die hun investering richten op duurzame inzetbaarheid, extern advies inwinnen en waarbij de investering aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Rendement uit arbeid verhogen
De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging: flexibilisering, nieuwe technologieën en globalisering vragen aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Door samen met de werknemer te investeren in gezondheid, scholing en betrokkenheid, zorgt de ondernemer voor personeel dat duurzaam inzetbaar is. Dat is niet alleen cruciaal voor de continuïteit en groei van een bedrijf, maar het zorgt vaak ook direct voor een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Het mes snijdt dus aan twee kanten, want een (meer) gemotiveerde en gezonde werknemer kan sneller aanhaken bij de bedrijfsdoelstelling van de ondernemer.

ESF geeft subsidie voor duurzame inzetbaarheid
Advies over duurzame inzetbaarheid wordt gesubsidieerd door het ESF, waarbij de ondernemer tot 50% subsidie over maximaal € 25.000 kan krijgen. Ondernemers maken kans op de subsidie door te investeren op een flexibele werkcultuur, te focussen op arbeidstijdenmanagement of bijvoorbeeld de organisatie van het werk aan te passen. De adviseurs van Flynth zijn op de hoogte van de mogelijkheden.

Voorwaarden aan subsidie voor duurzame inzetbaarheid
Een bedrijfs- of organisatiescan, gezond en veilig werken of in- en externe mobiliteit worden onder andere gesubsidieerd door het ESF. Maar ondernemers moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten er meer dan twee medewerkers in dienst zijn en moet het project voldoen aan het omschreven doel en plan uit de regeling. Het project mag maximaal tien maanden duren, en de ondernemer krijgt alleen subsidie voor het inhuren van een externe adviseur.

Flynth verzorgt uw subsidieaanvraag en heeft ervaren HR-adviseurs die uw project duurzame inzetbaarheid voor u kunnen uitvoeren. U wordt dus van A tot Z begeleid door de adviseurs van Flynth.

Meer over de ESF subsidieregeling duurzame inzetbaarheid van de adviseurs van Flynth.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 - 236 7472