My Flynth
nieuws

Nieuwe voucherregeling voor mkb’ers met groeiambitie

Gepubliceerd: 22-05-2018, laatst gewijzigd: 23-05-2018

Heeft u groeiplannen voor uw mkb-onderneming? Wie weet kunt u dan aanspraak maken op de nieuwe Voucherregeling ondernemerschap Flevoland 2017-2020. Waarschijnlijk kunt u vanaf begin juni uw aanvraag indienen. 

De regeling zou eerst opengaan op 1 januari 2018. Door vertraagde besluitvorming en onduidelijkheden rondom de uitvoering is dat streven niet gehaald. Op dit moment is alle besluitvorming afgerond. Dit zorgt ervoor dat de regeling op 1 juni of de eerste week van juni open zal gaan.

Inhoud van de voucherregeling
Met de voucherregeling wil de provincie mkb’ers in Flevoland ondersteunen bij het versterken of laten groeien van hun onderneming. De vouchers bieden ondernemers een financiële tegemoetkoming bij het inschakelen van externe deskundigheid, voor:

 • het vertalen van de groeiambitie in een goede strategie.
 • het managen van de transformatie die leidt tot meer omzet en/of werk.

Drie typen vouchers
Er komen drie typen vouchers beschikbaar:

 • Voucher kennis & expertise
  Inhuur van kennis, kunde en/of faciliteiten gericht op haalbaarheid, business development, investment readiness of versnelling van (nieuwe) bedrijfsactiviteiten.
   
 • Voucher persoonlijke ontwikkeling
  Coaching en scholing gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer.
   
 • Voucher bedrijfsscholingsscan
  Uitvoering van een scan gericht op het behoud van arbeidsvitaliteit van medewerkers in relatie tot de ambities van de onderneming.


Hoogte van de subsidie
De maximale subsidie is 50 procent van de subsidiabele kosten: met een maximum van 15.000 euro voor de voucher ‘kennis & expertise’ en een maximum van 5.000 euro voor de voucher ‘persoonlijke ontwikkeling’ en de voucher ‘bedrijfsscholingsscan’.

Tot en met 2020 is er 2,2 miljoen beschikbaar: 200.000 euro voor de voucher ‘bedrijfsscholingsscan’ en 2 miljoen euro voor de voucher ‘kennis & expertise’ en/of de voucher ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Subsidie aanvragen
U kunt van alle vouchers gebruikmaken. U mag meerdere keren dezelfde voucher aanvragen, tot het maximumbedrag van dat type voucher is bereikt.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Frits Hogendorf

frits.hogendorf@flynth.nl