My Flynth
nieuws

Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatieve mkb’ers

Gepubliceerd: 17-05-2018, laatst gewijzigd: 17-05-2018

Bent u mkb’er in Noord-Holland en werkt u aan duurzame innovaties? Dan kunt u binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Daarmee wil de provincie innovatieve projecten een duwtje in de rug geven.

Het Innovatiefonds Noord-Holland is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het mkb en de kennisinstellingen te helpen financieren. Het Innovatiefonds Noord-Holland verstrekt leningen tijdens de Proof-of-Conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw product of proces in het mkb. In deze fase hebben ondernemingen al een uitgewerkt idee op papier dat wordt gebruikt voor een prototype.

Samenwerking
Het nieuwe fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holdingbedrijven van de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De holdingbedrijven van de UvA, het AMC en de HvA helpen kennis vanuit de instelling beschikbaar te maken voor markt en maatschappij.

Doe in juni uw aanvraag
U kunt uw eerste aanvraag doen vanaf half juni. Er is speciale aandacht voor initiatieven in circulaire economie, duurzame mobiliteit en energietransitie en gezondheidszorg.

Beschikbaar budget
In de eerste fase is er 12.500.000 euro beschikbaar. De Europese Unie draagt dan 5.000.000 euro bij.

In totaal komt er 21.000.000 euro beschikbaar voor het fonds. De provincie Noord-Holland draagt in totaal 8.000.000 euro bij. Naar verwachting gaan er nog meer kennisinstellingen deelnemen in het fonds.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen