Mogelijk geen compensatie box 3 voor niet-bezwaarmakers

 
Mogelijk geen compensatie box 3 voor niet-bezwaarmakers
Gepubliceerd: 13-09-2022, laatst gewijzigd: 27-09-2022

Volgens verschillende media zal het kabinet niet-bezwaarmakers tegen de box 3-heffing niet compenseren.  Eerder dit jaar besliste de Hoge Raad op 20 mei al dat de Belastingdienst niet verplicht is om over te gaan tot ‘rechtsherstel’ wanneer niet tijdig bezwaar is gemaakt.

Hoewel de Staatssecretaris van Financiën zich ontvankelijk toonde voor het verzoek van de Tweede Kamer om ook niet-bezwaarmakers te compenseren, ziet het kabinet volgens welingelichte kringen geen ruimte in de begroting om dit te doen. Dat zou betekenen dat alleen als tijdig bezwaar is ingediend (binnen zes weken na dagtekening van de aanslag) aanspraak kan worden gemaakt op het rechtsherstel. Meer informatie over het rechtsherstel is te vinden op de website van de Belastingdienst. Wij hebben nog geen bevestiging gezien van het kabinet. Pas op Prinsjesdag wordt echt duidelijk wat het kabinet wel of niet voor niet-bezwaarmakers in petto heeft.

Nieuwe box-3 regeling niet eerder dan 2026

Het kabinet zal de nieuwe box-3 regeling niet eerder dan in 2026 invoeren. Flynth houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: