My Flynth
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina delen wij graag nieuws en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Wilt u automatisch op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in uw branche en van actuele wet- en regelgeving; meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Blog

Mijn eerste baan bij Flynth

Gepubliceerd: 01-12-2016, laatst gewijzigd: 16-10-2017

Tijdens mijn zoektocht naar een baan kwam ik op de website van Flynth adviseurs en accountants terecht. Ik was nog niet bekend met de organisatie maar heb de naam ‘Flynth’ tijdens mijn studie een paar keer horen vallen. Na het lezen van de blog van Ferdi van Voskuilen, die al een aantal jaar in dienst is, besloot ik om ‘pen en papier’ te pakken en ben Flynth gaan schrijven. Nu, ongeveer zes maanden later, is mij gevraagd om zelf een blog te schrijven over hoe ik mijn eerste baan bij Flynth ervaar. Hoe raar kan het lopen…

De voornaamste reden waarom Flynth mij destijds zo aansprak was de ruimte voor groei binnen de organisatie. Daarnaast spreekt het me erg aan dat binnen de vestigingen van Flynth collega’s elkaar echt kennen. Er heerst een wij-gevoel, een bepaalde betrokkenheid. We zijn daarbij samen verantwoordelijk voor de opdracht én de klant. In deze blog wil ik verder ingaan op de bovenstaande twee ervaringen.

Ruimte voor groei bij het kantoor

Door mijn eerder gevolgde studies Bedrijfseconomie en Accountancy and Controlling  en ervaringen van ex-studiegenoten kreeg ik inzicht in de werkzaamheden en ontwikkelingen binnen de accountancy. Ik merkte bij deze inzichten dat accountancy steeds meer naar adviesdiensten verschuift dus nu wist ik het zeker: ik wil accountant worden. Dit heb ik vanaf het moment dat ik bij Flynth binnenkwam duidelijk aangegeven. Vanuit Flynth waren zij hier aan de andere kant ook erg duidelijk in: er zijn volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden maar jij blijft regisseur van je loopbaan. Nu ben ik dus, naast mijn werk, begonnen aan de opleiding accountancy en probeer hiermee uiteindelijk mijn AA-titel binnen te slepen. Ik merk dat vooral de combinatie werken en leren mij erg aanspreekt. De theorie valt hiermee meer op zijn plek en dit maakt me tijdens mijn werk kritischer en scherper.

Betrokkenheid

Vanaf het moment van indiensttreding ben ik gekoppeld aan een vaste begeleider. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Ook nu ik steeds zelfstandiger ben, blijft het mogelijk om op iemand terug te vallen. Uit ervaringen van studiegenoten, die bij andere accountantskantoren werkzaam zijn, maak ik op dat constante begeleiding niet vanzelfsprekend is.

Daarnaast heb ik altijd het gevoel gehad dat collega’s bereid zijn om te helpen. Hoe groot of klein het probleem ook is en hoe druk zij het ook hebben. Zelfs de regiodirecteur heeft een aantal keer naast mijn bureau gestaan om bepaalde zaken uit te leggen. Dat zegt veel over Flynth. Zeker gezien mijn geringe ervaring heb ik nooit gedacht dat dit bij veel ondernemingen niet zo gebruikelijk is.

Ben je na het lezen van mijn blog enthousiast geworden om bij Flynth te komen werken? Bekijk dan de huidige vacatures of neem contact op met de vestiging in jouw buurt.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Maud Timmerman

Maud.Timmerman@flynth.nl