My Flynth
nieuws

Meer kansen voor EBG Arbeidsplaatsenregeling

Gepubliceerd: 17-05-2018, laatst gewijzigd: 17-05-2018

Sinds september 2017 helpt de Economic Board Groningen (EBG) ondernemers die willen doorgroeien met meer arbeidskracht. Dankzij gewijzigde voorwaarden kunnen nu ook kleinere bedrijven hun groeiplannen realiseren. Komt u in aanmerking?

Groningse bedrijven die willen doorgroeien in arbeidskracht kunnen tot 7.500 euro per arbeidsplaats vergoed krijgen. De EBG heeft in totaal 1.000.000 euro beschikbaar gesteld. De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). In het eerste halfjaar dat de regeling bestaat zijn meer dan zestig directe banen gecreëerd.

Aangepaste voorwaarden
De EBG heeft de voorwaarden van de EBGAPR aangepast, zodat ook kleinere bedrijven in aanmerking komen. Voorheen moest een ondernemer binnen drie jaar minimaal vijf nieuwe arbeidsplaatsen creëren om te profiteren van de regeling.

Nu is het minimumaantal nieuwe arbeidsplaatsen afhankelijk van de bedrijfsgrootte:

  • een bedrijf met 0 tot 10 fte moet vanaf nu minimaal twee nieuwe arbeidsplaatsen creëren.
  • een bedrijf met 10 tot en met 30 fte moet vanaf nu minimaal drie nieuwe arbeidsplaatsen creëren.
  • voor een bedrijf met meer dan 30 fte blijft een minimum van vijf nieuwe arbeidsplaatsen gelden.

Komt u in aanmerking?
U komt in aanmerking als uw onderneming gevestigd is in Noord- en Midden-Groningen of als u plannen heeft om u daar te vestigen. Per onderneming geldt een maximale vergoeding van 150.000 euro.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Gerelateerde artikelen

Geert Witjes

geert.witjes@flynth.nl