Praktijkverhaal

Markant Uden: een mix van business en pleasure

Gepubliceerd: 14-12-2016, laatst gewijzigd: 08-04-2022

Een state-of-the-art theater en evenementenaccommodatie runnen in een middelgrote stad is een hele uitdaging. Markant Uden bewijst dat dit kan! Ze maken hiervoor gebruik van externe specialisten. Flynth is één van deze businesspartners.

Van een heftig rockconcert van Golden Earring tot een feest van de lokale carnavalsvereniging: iedereen weet Markant te vinden. Door dalende bezoekersaantallen en later boekende bezoekers, kreeg het theater het moeilijk.

Actie gevraagd
Met de komst van directeur Ewald Dekkers wordt in 2015 de reeds ingeslagen weg naar boven versneld voortgezet. Onder zijn leiderschap en met zijn retail-ervaring maakt de organisatie een omslag. Markant Uden wordt alom geprezen om zijn mooie zalen, perfecte technische mogelijkheden en gastvrijheid.

Dekkers: “We hebben hier in de regio een geweldig theaterpubliek. De bezoekers komen voor een leuke avond en gaan bijna altijd met een glimlach naar huis. Een Udenaar gaat gemiddeld vier keer vaker per jaar naar het theater dan de gemiddelde Nederlander. Er vinden bij ons ook veel lokale activiteiten plaats.”

Ondernemend denken
In 2013 werd met trots de hypermoderne evenementenzaal annex concertzaal met restaurant geopend. Tegelijkertijd ging de organisatiestructuur op de schop. Dekkers: “We bieden nu bijvoorbeeld ook totale (zakelijke) arrangementen aan, waarbij het restaurant een belangrijke rol speelt. Een interessante mix van business en pleasure: overdag een vergadering, daarna een hapje eten en ’s avonds naar het theater. Deze manier van ondernemend denken was écht nodig!”

Externe ondersteuning
De organisatie was van oudsher gericht op het traditionele theater. Hierdoor werden vooral zakelijke kansen gemist. Dekkers: “Vanaf 2016 ondersteunt Flynth ons op administratief en strategisch vlak. Hierbij stonden we direct voor een grote uitdaging waarbij Flynth creatief meegedacht heeft. Hierin moesten verschillende belangen, waaronder het subsidiebelang via de gemeente, worden meegenomen. Nu is alles goed geregeld en voldoet het theater aan de gemeentelijke subsidie-eisen.”

Tegelijkertijd werd samen met Flynth de administratie gereorganiseerd. Dit zorgt voor een duidelijk boekingsoverzicht. Verder maakt het de verdeling van de btw-inkomsten tussen het theater en de evenementenaccommodatie goed inzichtelijk.

Dekkers: “Hiervoor is het planningssysteem gekoppeld aan het boekhoudsysteem. In onze sector moet je steeds sneller schakelen. Hiervoor is het belangrijk om altijd cijfers inzichtelijk te hebben. Zo kunnen de adviseurs van Flynth gericht adviseren en eventueel ingrijpen.”

Flynth als businesspartner
Dekkers: “Ik had bij de kennismaking met de medewerkers van Flynth direct een goed gevoel. Het meeste werk doen ze nu hier fysiek op kantoor. Ze maken echt onderdeel van ons bedrijf uit. Ik zie ze als collega’s met wie ik goed kan sparren en snel schakel. Samen zorgen we ervoor dat het theater en de evenementenaccommodatie steeds beter draaien.”

Flynth-adviseur vertelt: Markant Uden inspireert elke dag

Daniel Hagen en Alexander Vromans van Flynth ‘s-Hertogenbosch komen graag over de vloer bij Markant Uden. Een dynamische organisatie die voor veel interessante uitdagingen staat.

Bedrijfsadviseur - Alexander Vromans

Toen we begin 2016 bij Markant begonnen, hadden ze het organisatorisch en administratief prima voor elkaar. Alleen was de administratie een stuk complexer geworden door de komst van de evenementenaccommodatie. Samen met de software-leveranciers hebben we een administratief systeem opgezet dat direct live inzicht verschaft.

Markant had verder een uitdagend vraagstuk dat om een slimme en creatieve oplossing vroeg. Hierbij speelde het subsidiebelang van de gemeente een grote rol. Inmiddels hebben wij samen met Markant een structurele oplossing voor de uitdaging bedacht. Ik ben er trots op dat ik aan dit theater mijn steentje mag blijven bijdragen.

Vestigingsmanager ‘s-Hertogenbosch - Daniel Hagen

Markant is geen standaard klant en dat maakt de uitdaging voor ons nog leuker. We zijn in het begin eerst met het beoogde Flynth-team sfeer gaan proeven. We voelden ons er meteen thuis. We doen zoveel nu mogelijk van onze werkzaamheden bij hen op kantoor.

Onze meerwaarde ligt vooral in de adviesfunctie. Vanuit onze kennis en expertise zien wij kansen en voorkomen we mogelijke problemen. Nu er een goede administratie is, hebben we alles nog beter inzichtelijk. In de culturele sector en evenementenbranche is dat tegenwoordig onontbeerlijk

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 236 86 00
Daniel Hagen Senior Accountant bij Flynth Daniel Hagen