My Flynth
Subsidieregeling

Kosteloos toekomstadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder

Gepubliceerd: 30-01-2019, laatst gewijzigd: 30-01-2019

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidieregeling beschikbaar gesteld voor 45-plussers. Het persoonlijke ontwikkeladvies is bedoeld om 45-plussers te stimuleren de regie over hun loopbaan te nemen en met plezier en succes aan het werk te blijven tot aan hun pensioenleeftijd. Samen met een loopbaanadviseur wordt de loopbaan en situatie van werknemers van 45 jaar en ouder op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. De subsidie bestond al voor een aantal beroepsgroepen zoals verkoopmedewerkers en schoonmakers. Echter heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dit persoonlijke ontwikkeladvies nu voor alle beroepsgroepen beschikbaar gesteld. Elke werkende van 45 jaar en ouder kan daardoor een kosteloos toekomstadvies krijgen.  

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Per ontwikkeladvies kunnen loopbaanadviseurs 600 euro subsidie aanvragen. De loopbaanadviseur kan de subsidie aanvragen en rond ook de administratie af. Een loopbaanadviseur plant samen met een werknemer een aantal gesprekken in. Tijdens de gesprekken wordt er samen gekeken wat de huidige competenties, kwaliteiten en vaardigheden zijn van de werknemer en hoe de werknemer deze kan inzetten in de toekomst. De loopbaanadviseur maakt vervolgens een concreet ontwikkelplan. In dit ontwikkelplan staan acties welke de werknemer kan gaan uitvoeren om zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten maar ook om met plezier en succes aan het werk te blijven tot aan zijn pensioenleeftijd.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen?

Een werknemer kan in aanmerking komen voor gratis ontwikkeladvies als hij of zij aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • niet-werkloze werknemer, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel van 45 jaar of ouder;
  • die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam is (en dus niet werkloos is);
  • die niet ziek is;
  • en die geen beroep kan doen op voorzieningen in een door de werkgever vastgestelde regeling in verband met reorganisatie.

De regeling is tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling of wilt u hier gebruik van maken? Neem contact op met uw adviseur of met Isabelle Dewulf via e-mail: hradvies@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 76 70

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Isabelle Dewulf

isabelle.dewulf@flynth.nl