Interview

‘Kijk vooruit en bereid je voor’

‘Kijk vooruit en bereid je voor’
Gepubliceerd: 02-07-2020, laatst gewijzigd: 02-09-2020

‘Vanuit Bureau Vaktechniek ondersteunen wij onze collega’s en zorgen we dat we de vaktechnische kwaliteit behouden zodat onze klanten aan actuele wet- en regelgeving voldoen. Corona zorgde dat daarin flink wat veranderde. In eerste instantie waren er de beperkende maatrelgelen en de overheidssteun om ondernemers te helpen. Nu is het kabinet bezig met verlenging en aanpassing van die maatregelen en komen er nieuwe voorwaarden. We hebben onze klanten wekelijks op de hoogte gehouden van de (steun)maatregelen. Die maatregelen lijken nu redelijk uitgekristalliseerd, maar we houden natuurlijk de vinger aan de pols. Als er nieuwe maatregelen komen, informeren en adviseren mijn collega’s en ik onze klanten uiteraard weer hierover.

De gevolgen van deze crisis verschillen sterk per sector. Horeca, cultuur en evenementen zijn fors geraakt. Voor andere branches was en is vooral de onzekerheid een probleem: klanten van die ondernemers stellen investeringen uit of halen betalingstermijnen niet meer. Als ondernemer moet je altijd kijken hoe je je business model aanpast aan veranderingen in de omgeving. Zeker nu. In dit geval betekent dat voorbereiden op het moment dat de steunmaatregelen wegvallen en ondernemers weer helemaal op eigen benen moeten staan.

Het duurt nog wel even tot de situatie is genormaliseerd en de kans dat voor die tijd de ondersteuning grotendeels is afgebouwd, is groot. Zo wordt nu bijvoorbeeld al gesproken over Deeltijd-WW i.p.v. de NOW-regeling bijvoorbeeld. Je kunt niet al die tijd teren op reserves. Overleven betekent zo goed mogelijk anticiperen en zo snel mogelijk reageren. Iedere crisis heeft blijvende gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor het vliegverkeer van de aanslagen van 11 september 2001. Sta als ondernemer stil bij de vraag wat de blijvende gevolgen van deze crisis voor jouw sector en onderneming zijn en bereid je daar op voor. Met het Bureau Vaktechniek ondersteun ik mijn collega’s en daarmee onze klanten, zodat die klanten hun blik op de toekomst kunnen richten.’  
 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Anja Bast - den Hollander Directeur Vaktechniek bij Flynth Anja Bast - den Hollander

anja.bast@flynth.nl