My Flynth
Blog

Je gaat het pas zien als je het doorhebt …

Gepubliceerd: 13-12-2016, laatst gewijzigd: 29-12-2016

‘Kerstpakketten boordevol drugs’ kopte onlangs een wakker ochtendblad. Geen wonder, dacht ik. Als je ziet hoelang die gekonfijte rode en groene vruchtjes houdbaar zijn (tien jaar op z’n minst) kan het niet anders dan dat je zo stoned als een garnaal bent als je zo’n potje (met sap) hebt leeggelebberd. Maar een collega van mij – afkomstig uit de grote stad en niet zoals Guus Meeuwis en ik uit Brabant – wist beter; ‘Vruchtjes? Kom nou Schenk, doe de oogjes eens open. Wat denk je dat dat witte poeder (met gratis bijgeleverd extra zakje, ook dat nog) boven op die kerststol is?  Poedersuiker zei je? Sukkel!’. En dat was het moment dat me het citaat van Johan de Grote binnenschoot: Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Voornoemde krant kwam met een verhaal over Florian van L. (als je achternaam is vervangen door een enkele letter ben je eigenlijk al veroordeeld en gevierendeeld) die ‘vrolijk verpakte kerstpakketten, voor de gelegenheid zonder wijn en kaas maar boordevol wiet’ naar onze zuiderburen exporteerde. Wat de Belgen moeten met onze wiet weet ik eerlijk gezegd niet zo goed, want met twee flesjes Belgisch bier (Duvel maar een Tripel is ook prima) op een nuchtere maag heeft iedereen ‘m redelijk hangen. Die kerstpakketten waren voor het geboefte overigens maar kruimelwerk. Het grote werk bestond uit de smokkel van duizend kilo cocaïne die was verstopt in pakken ananassap. Mocht u zich de laatste keer na het drinken van een piña colada (voor de geheelonthouders: één deel bruine rum, twee delen witte rum, drie delen ananassap en twee delen kokosmelk) wat vreemd hebben gevoeld, dan zat er mogelijk iets in uw ananassap. Maar mocht er sprake zijn geweest van drie cocktails of meer, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. In dat geval was het gewoon de drank.

Van wiet of wit poeder in kerstpakketten hebben we bij Flynth niet zo veel verstand. Wel van wat de fiscale gevolgen zijn als u aan uw medewerkers een kerstpakket verstrekt. Kijk vooral (als het tenminste niet al te laat is) op www.flynth.nl. Oh ja: geeft u zo’n pakket ook aan uitzendkrachten of aan ZZP’er (vaak nauwelijks van een echte werknemer te onderscheiden) dan ligt alles fiscaal bezien opeens heel anders. Hetzelfde geldt voor een eindejaarsattentie voor uw relaties. In dat geval heeft de fiscus waarschijnlijk ook voor zichzelf van uw bedrijf een eindejaarsattentie in gedachten.

En nee, daarbij gaat het dan niet om een flesje wijn.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws